Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciTERCER SECTOR SOCIALGovern, sindicats i patronals signen l’increment de tarifes del 5% per millorar...

Govern, sindicats i patronals signen l’increment de tarifes del 5% per millorar els salaris dels professionals del sector social

Se signa una addenda a l’acord sectorial de bases de l’any 2023 amb l’objectiu de seguir avançant en la construcció d’un sistema de serveis socials propi per Catalunya

Govern, sindicats i patronals signen l’increment de tarifes del 5% per millorar els salaris dels professionals del sector social
Reunió del Govern amb els sindicats i patronals del Tercer Sector Social // Foto: Generalitat de Catalunya

El Departament de Drets Socials, les patronals i els sindicats majoritaris del sector dels serveis socials a Catalunya han signat una addenda a l’acord de bases establert l’1 de juny de l’any anterior. Aquesta addenda té com a objectiu principal un augment del 5% en les tarifes i millorar les condicions laborals dels professionals del sector. L’acord busca continuar el desenvolupament d’un sistema de serveis socials propi de Catalunya, reafirmant així el compromís amb el benestar social i laboral de la regió.

La nova addenda, signada avui, especifica que el Departament de Drets Socials s’ha compromès a incrementar les tarifes del 2024 amb efectes retroactius a l’1 de gener, amb un 5% respecte als preus actuals. Aquest compromís s’ha vist reforçat pel suport del Parlament, que ha convalidat el Decret Llei de modificació de crèdit, aprovat pel Govern el passat 9 d’abril, per aconseguir els fons necessaris per a aquest increment.

D’altra banda, tant les patronals com els sindicats es comprometen, dins del marc de la negociació col·lectiva, a traslladar aquests increments de tarifes als salaris dels professionals del sector. Aquest acord pren un significat especial en un context on el sector social enfronta reptes per captar i mantenir professionals qualificats.

L’augment acordat té la intenció de progressar cap a l’establiment d’un salari mínim per al sector social i a la paritat salarial amb altres professionals que exerceixen funcions similars en els sectors sanitari i públic. També s’aborda la necessitat de definir una estructura de carrera que recompensi la formació, la qualificació professional i la competència lingüística dels treballadors del sector.

L’addenda també reitera el compromís de continuar treballant per completar l’escandall de costos acordat anteriorment, amb l’objectiu de garantir un finançament adequat per a tots els serveis de la xarxa de serveis socials de Catalunya.

Finalment, les entitats signants inclouen diverses patronals com la Confederació del Tercer Sector Social, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), entre altres, així com els sindicats Comissions Obreres de Catalunya i la Unió General dels Treballadors. Aquest acord representa un pas important cap a la millora del sector dels serveis socials a Catalunya, amb la implicació de totes les parts interessades en la seva consolidació i desenvolupament.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content