Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALLa CNSE exigeix igualtat laboral per a les persones sordes a tot...

La CNSE exigeix igualtat laboral per a les persones sordes a tot el territori nacional

En concret, la CNSE reclama que es facin efectius els drets en matèria laboral contemplats en el Reial Decret 674/2023, de 18 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament que desenvolupa la Llei 27/2007

CNSE ocupació persones sordes
L’entitat ha demanat igualtat d’oportunitats laborals per a les persones sordes // Foto: CNSE

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, celebrat ahir, la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) va fer una crida enèrgica per la igualtat de condicions laborals per a les persones sordes a tot el territori nacional. “Volem accedir a la feina segons les nostres capacitats i decisions personals, sense ser encasellats ni jutjats sense conèixer-nos”, va apuntar l’entitat a través d’un manifest. “Exigim un mercat laboral on els drets de totes i tots valguin el mateix”.

En concret, la CNSE va reclamar que es facin efectius els drets en matèria laboral contemplats en el Reial Decret 674/2023, de 18 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament que desenvolupa la Llei 27/2007, perquè les persones sordes “gaudim de les mateixes oportunitats que la resta”.

Dins d’aquests drets laborals, es destaca l’accés als serveis públics d’ocupació garantint sempre la disponibilitat de serveis d’interpretació, vídeo interpretació, guia interpretació i mediació comunicativa en llengua de signes a les oficines d’atenció al públic.

També es reclamà el dret de les persones sordes a poder participar en condicions de plena accessibilitat en qualsevol procés formatiu ofert pel SEPE i per les empreses, així com el suport a l’activitat professional amb garanties d’igualtat de tracte i no discriminació.

A més, la CNSE cridava a l’adaptació dels llocs de treball garantint la comunicació i l’accés a la informació a través de la llengua de signes i dels mitjans tècnics que calguin. “D’acord amb les normes de la UE, les empreses han d’oferir ajustos raonables a les persones amb discapacitat perquè puguin sol·licitar un lloc de treball, realitzar una formació o exercir les seves funcions i prosperar”, va recordar.

En aquesta mateixa línia, va demanar que les mesures de prevenció de riscos laborals “no limitin l’ocupació de llocs de treball ocupats per persones sordes”, i que es modifiqui el Reglament General de Conductors perquè “s’inclogui l’accessibilitat en llengua de signes en les proves d’obtenció de permisos per conduir camions i furgonetes”.

L’entitat també va reclamar que es posin a disposició dels opositors sords les eines necessàries per poder desenvolupar les proves selectives “sense que per això es requereixi un informe mèdic preceptiu”, i que “es valori el coneixement de la llengua de signes espanyola i catalana en l’accés a l’ocupació pública d’aquest col·lectiu i en la provisió de llocs de treball amb tasques d’atenció directa al públic”.

Finalment, des de la Confederació es va insistir que es reconegui, reguli i promocioni el perfil professional dels especialistes en llengua de signes i es millorin les seves condicions laborals: “Aquesta professió constitueix un important camp d’ocupació per a la població sorda i, com a tal, s’ha de protegir i incentivar”.

Secció patrocinada per
nou logotip fecetc

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content