Dimarts, 29 abril 2025
IniciDESTACADESDincat veu vergonyós l’increment del 5% dels mòduls i tarifes dels serveis...

Dincat veu vergonyós l’increment del 5% dels mòduls i tarifes dels serveis socials contemplat als pressupostos

L’entitat que representa el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya es mostra indignat per l’acord anunciat aquesta setmana entre PSC i ERC

incerement mòduls i tarifes dels serveis socials
Persones usuàries de la residència Esclat Marina // Foto: Dincat

Dincat, com a representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, ha expressat la seva indignació davant de l’acord de pressupostos entre ERC i PSC anunciat aquesta setmana. El col·lectiu considera vergonyós l’augment dels mòduls i tarifes dels serveis socials en només un 5%, quan havien transmès en nombroses ocasions al Departament de Drets Socials i als diferents partits polítics la crítica situació que travessa el sector i la necessitat urgent d’incrementar el finançament dels serveis en un mínim del 30%. Aquest augment és essencial per dignificar els serveis, mantenir la qualitat de vida de les persones ateses, millorar les condicions laborals dels professionals i assegurar la viabilitat de les entitats.

Durant anys, les entitats del sector han denunciat l’infrafinançament com a resultat de dècades de retallades i congelacions dels mòduls, juntament amb l’increment dels costos i el cost de la vida. La diferència entre el cost real dels serveis i el preu pagat per els mòduls o tarifes és cada vegada més gran, posant en dificultats les entitats i implicant una incapacitat per millorar les condicions laborals dels treballadors.

Víctor Galmés, director de Dincat, ha manifestat la frustració de veure com les demandes del sector continuen sense ser escoltades i implementades. Malgrat l’enteniment i el suport verbal, les polítiques i els pressupostos no reflecteixen la prioritat de finançament adequat per al sector.

Una de les principals batalles de Dincat és l’augment dels mòduls i tarifes per proporcionar condicions laborals dignes als treballadors del sector. Actualment, la diferència salarial amb altres àmbits professionals com la Salut o l’Educació pot superar el 30%, malgrat realitzar tasques equiparables. Aquesta bretxa salarial causa una fuga de talent i inestabilitat a les plantilles, afectant directament la qualitat del servei.

Per l’entitat és crucial considerar que els serveis i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual són necessaris al llarg de tota la vida, i l’estabilitat en les plantilles és fonamental per garantir una atenció continua i de qualitat. La manca d’estabilitat laboral arriba a un punt crític, posant en perill la continuïtat dels serveis i la seva qualitat. Així doncs, Dincat reitera la seva demanda per un finançament adequat que garanteixi la sostenibilitat i el desenvolupament del sector.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.