Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDretsSessió sobre ‘cohousing’ i cooperativisme en cessió d’ús de l'habitatge per persones...

Sessió sobre ‘cohousing’ i cooperativisme en cessió d’ús de l’habitatge per persones amb discapacitat física

Cartell-general_Habitatge-i-Comunitat-cohousing-cessió-ús
Programa del cicle de sessions sobre dret a l’habitatge i vida en comunitat // Foto: ECOM

Aquest dijous 6 de juny ECOM celebrarà una sessió informativa i de debat sobre ‘cohousing’ i cooperativisme en cessió d’ús, emmarcada dins el cicle de trobades que farà l’entitat al llarg de l’any per informar i debatre sobre el dret a l’habitatge i a la vida independent de les persones amb discapacitat física. La sessió tindrà lloc, com totes les del cicle, a l’espai veïnal Calàbria, de 16h a 19h.

Aquesta serà la segona trobada, després que el passat 23 de maig es realitzés la primera del cicle, que va tractar sobre les diferents fórmules d’accés a l’habitatge i ajudes existents.

En total el programa consta d’un total de sis sessions que finalitzaran el proper 7 de novembre. La tercera trobada està programada pel 20 de juny per parlar sobre els serveis i ajudes per a l’adaptació de l’edifici i l’interior de l’habitatge; el 4 de juliol es farà la quarta, on es tractarà l’assistència personal com a eina per garantir el dret a viure a la

comunitat; el 3 d’octubre tindrà lloc la cinquena sessió, en què es posaran en comú estratègies i aliances en la defensa del dret a l’habitatge; i, per últim, el 7 de novembre, es durà a terme una sessió de tancament del cicle on es compartiran valoracions i la proposta d’un pla d’acció per a la promoció i la defensa del dret a l’habitatge accessible i assequible construït de manera participativa a ECOM.

El cicle està específicament dirigit a persones amb discapacitat física de Catalunya, i  compta amb el suport de l’espai veïnal Calàbria 66 i el finançament de Fundación ONCE i l’Ajuntament de Barcelona.

És un projecte pensat per ser adaptable i reproduïble a altres indrets del territori, i sorgeix de les demandes recollides als grups de treball sobre habitatge accessible i assequible que ECOM va desenvolupar l’any passat a diferents punts de la geografia catalana (Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona).

La inscripció al cicle és gratuïta i obligatòria (donat que l’aforament és limitat).

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content