Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatUn jutge eximeix del copagament a una persona amb discapacitat que viu...

Un jutge eximeix del copagament a una persona amb discapacitat que viu a una residència

jutge-sentència-copagament-discapacitat-residència
Fallo de la sentència del jutge de Barcelona // Foto: Antonio Moreno

Cobrar una ajuda de la Seguretat Social per un fill a càrrec amb discapacitat és compatible amb que el fill tingui les prestacions de la Llei de la Dependència que li corresponguin, ja que una és una ajuda al pare i l’altra és a nom del fill, segons una sentència d’un jutge de Barcelona.

El titular del jutjat del contenciós-administratiu número 16 de Barcelona ha estimat íntegrament una demanda d’Antonio Moreno, pare d’un fill amb una discapacitat del 86%, que havia estat obligat per la Generalitat a fer el copagar 184 euros mensuals per l’atenció que rep el seu fill en un recurs residencial, prestació que és reconeguda per la Llei de Dependència.

fiare banca etica crowdfunding

La Direcció General de Protecció Social de la Generalitat interpreta, que el complement de necessitat de tercera persona que cobra el pare és “compatible” amb el recurs residencial al qual acudeix el seu fill prestació de la llei de dependència i obligava mitjançant resolució administrativa, al fill a copagar 184 euros mensuals per la seva atenció en el centre residencial.

Antonio Moreno va presentar un recurs contra aquesta resolució i va acreditar que el seu fill únicament té uns ingressos de 2,46 euros.

El jutge discrepa de la interpretació de la Generalitat i considera que “perquè hi hagi incompatibilitat, ha d’existir coincidència en el beneficiari de les dues prestacions, circumstància que no es dóna en el present cas”, perquè el complement de la necessitat de tercera persona de la prestació per fill a càrrec de la Seguretat Social va a nom dels pares i la de la Llei de Discapacitat a nom del fill.

En la sentència, el jutge posa com a exemple que sí seria incompatible en el cas que una persona hagués arribat a un grau de dependència, per exemple per la seva avançada edat, sent perceptor d’una prestació per tenir un fill major de 18 anys amb discapacitat i aquesta persona acabés resultant beneficiària d’un servei de residència.

El jutge condemna la Generalitat a retornar el copagament cobrat indegudament a la família més els seus interessos des de març de 2016.

Antonio Moreno, ha comentat que aquesta sentència, que no és ferma, “pot crear precedent per a milers de famílies que tenen un fill en un recurs residencial i tenen copagaments que està cobrant la Generalitat quantificant les ajudes que reben els pares de discapacitats com si fossin ingressos de la persona beneficiària de la Llei de Dependència”.

“És important que les famílies busquin assessorament legal, davant de qualsevol situació que sospitin que hi pugui haver una suposada interpretació per part de l’administració que vagi en contra dels seus interessos i drets”, ha afirmat de forma contundent Moreno.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

4 COMENTARIS

  1. hola nesecito un abogat per recorre la sentecia que me obliga a estar en un centre residencial i poder treballar habitatge social o compartit tutelat i poder conduir el coche . estic a la fundació tomas canet almacelles lleida peró no vull estar tutelat per aixo vull recorre.un saludo

    • Hola. Pots contactar amb Abogados Campmany, són especislistes en temes de discapacitat i dependència. El telèfon és 934 19 54 31. Pregunta per Jordi Campmany. Gràcies per contactar amb nosaltres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES