Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciEntrevistesLolo de Lucas: "El turisme hauria de ser sí o sí inclusiu...

Lolo de Lucas: “El turisme hauria de ser sí o sí inclusiu i oferir activitats per a les persones amb discapacitat”

lolo de lucas cordobaexperience
Lolo de Lucas amb el tuk tuk de Cordabaecoexperience // Foto: Mireia Guilera

Aquest reportatge neix de la casualitat i potser de la meva curiositat periodística. Va ser durant una escapada a Còrdova quan vaig conèixer el projecte ‘Córdobaecoexperience’, i s’em va acudir preguntar a Lolo de Lucas, conductor dels seus tuk tuk, com va néixer aquest projecte. Llavors vaig pensar que seria una història interessant per a una entrevista al Diari de la DisCapacitat.

Com neix aquest projecte?

Des del principi volíem poder tenir una línia a la nostra empresa dedicada al turisme inclusiu. A causa d’un accident que vaig tenir el 2013 que em va deixar amb cadira de rodes durant un any, vaig començar a replantejar-me la vida i vaig començar a veure necessitats que abans no hagués tingut en compte. Com per exemple l’impossible que se’m feia en aquell moment un simple passeig pel call de la meva ciutat. Vaig començar a pensar en les persones que tenen mobilitat reduïda o necessitats especials i com farien per descobrir la història, cultura i racons d’una ciutat patrimoni de la Humanitat com Còrdova. Aleshores se’m va encendre la bombeta i després de llegir, investigar i indagar la manera de poder donar aquest servei, vaig saber que volia donar a descobrir la ciutat d’una manera diferent però sobretot accessible.

banner newsletter oferta 50%

Així es com van sorgir les rutes accessibles en tuk tuk i el projecte ‘Cordobaecoexperience’.

Quina és la vostra filosofia?

La nostra filosofia de negoci és primar la qualitat a la quantitat. Per a  nosaltres és primordial que el client se senti a gust, còmode i sobretot se senti satisfet. Que es conegui la ciutat de mà d’un guia de manera exclusiva, privada i sobretot el nostre lema és fer arribar la cultura a tots els col·lectius.

Què us diferencia de la resta de propostes turístiques de Còrdova?

Fins ara som l’única empresa que ofereix rutes guiades amb tuk tuk. A més, la nostra línia diferenciadora potencial és el turisme inclusiu.

Al vostre bloc veiem que oferiu descomptes a persones amb mobilitat reduïda? Per què?

Perquè creiem que les persones que tenen necessitats especials deuen gaudir de certs beneficis. I al sector turístic no sempre es reflecteixen. Per això nosaltres vam voler oferir descomptes per donar-los més facilitats a l’hora de conèixer la ciutat.

Un altre dels serveis que oferiu és l’intèrpret en llengua de signes i personal especialitzat en tracte a persones TEA. Quina relació teniu amb la discapacitat?

Doncs jo tinc un grau de discapacitat a causa de l’accident que vaig patir fa uns quants anys. Sempre hem estat força sensibilitzats amb aquest tipus de persones i més encara des de l’accident. A més, tots dos socis som voluntaris a l’associació ONCE, sempre hem volgut ajudar i sobretot aprendre a tractar de primera mà les persones que tenen necessitats especials. De cara a les nostres visites guiades ens ha servit com a aprenentatge absolut.

El turisme ha de ser inclusiu?

Absolutament si, de fa uns anys cap aquí s’estan movent força iniciatives a nivell nacional, però Còrdova encara ha de treballar molt per ser una ciutat totalment inclusiva de cara al turisme. Com sempre passa aquest tipus d’activitats suposen una minoria i això fa que competeixi amb la rendibilitat del servei, per això hi ha molt poca oferta. Però nosaltres tenim il·lusió a poder canviar això i estem segurs que hi ha més persones que pensen així i en un futur tant de bo cada destinació turística ofereixi una línia d’activitats d’oci inclusiu.

Què diríeu a totes aquelles persones que tenen prejudicis amb la discapacitat?

Que s’informin del que sent, viu i aguanta una persona que té algun tipus de discapacitat. Són persones que malgrat tenir algun tipus de problema que li impedeix poder portar una vida normal treuen fortalesa per sempre prendre’s la vida amb alegria i superació. A aquestes persones els diria també que tinguessin empatia i s’adonessin de la sort que tenen i que valorin les capacitats amb què compten. Que algú tingui prejudicis amb la discapacitat en ple segle XXI em sembla com a poc inaudit, hauríem de tenir més informació sobre el tema per poder opinar.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content