
Ucraïna es va proclamar diumenge passat guanyador de la World Cup Male de Futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral de la IFPC, mentre la selecció d’USA ho va fer dimarts en la modalitat de la World Cup Female, després d’imposar-se a Austràlia a la gran final. Ambdues competicions s’han disputat a Salou.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, va ser l’encarregat de lliurar la copa a l’equip guanyador i va repartir les medalles als tres primers classificats de la categoria femenina: Ucraïna, Irán i Brasil.
Durant l’acte Granados va manifestar que “estem contents d’haver estat seu d’aquesta Copa del Món perquè la nostra voluntat és treballar perquè el municipi esdevingui una ciutat inclusiva i accessible per a tothom, on l’esport també tingui aquest vessant d’inclusió i serveixi per fomentar valors com el respecte a la diversitat i la integració”.
El representant de la IFCPF, Paulo Cruz, es va dirigir, també a l’audiència, agraint la participació de les diferents seleccions i “el gran nivell de futbol, que ens han fet gaudir aquests dies; així com la feina dels classificadors, àrbitres i organització”. Sobretot, després de dos anys d’aturada, després de la pandèmia.
A banda de la copa i les medalles, que van ser lliurades enmig d’un ambient de celebració per part dels guanyadors i l’afició, es van atorgar trofeus al millor esportista, MVP, per a Samuel Charron, de Canadà; al millor porter, per a Sean Boyle de USA; i al màxim golejador, per a Ivan Donenko, d’Ucraïna.
La primera edició femenina
Pel que fa a la primera edició de la World Cup de categoria femenina, també va ser l’alcalde de Salou l’encarregat de l’entrega de la copa als tres primers classificats, USA, Austràlia i Japó.

La cerimònia de lliurament de premis també va comptar amb l’assistència de Tom Langen, representant de la competició femenina de la International Federation of Cerebral Palsy Football (IFCPF); Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Paràlisi Cerebral (FECPC); Carmina Blay, representant territorial a Tarragona de la Secretaria General de l’Esport; i Pere Guardiola, President de la Fundació Catalana de Futbol.
Segons va manifestar l’alcalde de Salou, Pere Granados, “el futbol femení es troba en un moment d’expansió i de reconeixement per part de tota la societat i estem contents perquè això implica que pugui rebre el suport que mereix, des de tots els àmbits”. A més, “hem de destacar la nostra satisfacció perquè Salou ha tingut el privilegi d’acollir, per primera vegada a la història, la primera Copa del Món femenina de futbol per a persones amb paràlisi cerebral”.
Per la seva banda, Tom Langen va qualificar la final de “fantàstica” i va assegurar que “tots els implicats podem sentir-nos molt orgullosos d’aquest campionat”; per la qual cosa va felicitar els equips participants i també l’organització, pel seu “fantàstic treball”. Finalment, va fer referència a l’emoció de les jugadores, que va quedar palesa en el moment que han escoltat els himnes dels seus països.
En el seu torn, el president de la FCEDF, Carles Muñoz, va comentar “que és un orgull haver pogut celebrar la primera competició femenina a casa nostra”, i va expressar el seu desig perquè “a la propera Copa del Món es pugui doblar la participació dels equips femenins, i evolucioni la competició fins a igualar la masculina”.