Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciRecerca i TecnologiaLa Fundació Esclerosi Múltiple llança la campanya “Gràcies Coronavirus” de sensibilització sobre...

La Fundació Esclerosi Múltiple llança la campanya “Gràcies Coronavirus” de sensibilització sobre la malaltia

Agraïnt l’impuls que la pandèmia ha provocant en la investigació i la recerca

campanya sensibilitzacio gracies coronavirus
La campanya també s’ha donat a conèixer amb cartells al carrer // Foto: FEM

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) ha impulsat la campanya “Gràcies Coronavirus” de sensibilització sobre aquesta malaltia neurodegenerativa amb la que hi conviuen més de 9.000 persones a Catalunya.

La campanya utilitza una carta d’agraïment enviada a la Covid-19 curiosament donant-li les gràcies perquè malgrat l’impacte negatiu que el coronavirus ha provocat en la societat, la seva irrupció ha provocat un impuls de la ciència i la recerca que ha beneficiat als afectats per esclerosi múltiple.

Concretament, la recerca ha permès trobar vacunes efectives contra el nou virus. Una d’elles, la de BioNTech, està basada en ARN missatger, una tècnica que ha mostrat potencial per tractar a les persones amb esclerosi múltiple. L’estudi, en el que hi ha participat BioNTech i la Universitat de Johannes Gutenberg, ha demostrat que després de l’aplicació d’una vacuna feta amb ARN missatger, es produïa un endarreriment de l’aparició dels símptomes y una reducció en la progressió de la malaltia. Pel moment, aquest tractament només ha mostrat resultats positius en ratolins, però obre una nova línia d’investigació que ens situa més a prop de trobar una cura per aquesta malaltia.

A més, el coronavirus ha ajudat a les persones amb esclerosi múltiple a donar visibilitat a símptomes invisibles com la fatiga, que afecten a la qualitat de vida i al benestar, i que també tenen els malalts de covid-19. “De vegades has de dir que no a anar d’excursió amb amics o a sortir a dinar perquè estàs cansat, perquè el nostre cos, no sempre acompanya les nostres ganes de fer les coses. Hi ha dies en què el simple fet de llevar-se suposa un esforç inassolible”, explica Alba Díaz, diagnosticada d’EM fa gairebé tres anys.

Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple ha destacat el fet que la recerca en covid-19 també genera esperances en la recerca en EM. “Per ajudar-nos a explicar els símptomes invisibles i per obrir pas a vies de recerca fins ara desconegudes hem hagut d’aprendre donar les gràcies”, ha afirmat. La carta de la Fundació adreçada al coronavirus s’ha fet pública tant a la premsa com a les xarxes socials de l’entitat.

Per no oblidar tot el que hem après quan tot això hagi passat, la FEM ha creat el web www.elllegatdelquehemapres.es, un espai obert a tothom qui vulgui compartir els aprenentatges adquirits durant aquesta pandèmia. Amb els testimonis recopilats, s’elaborarà un recull d’experiències que es dipositarà en format de llibre a la seu de l’entitat impulsora, a Barcelona.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content