Dissabte, 23 octubre 2021
IniciEsport AdaptatJoan Talarn: “El Club Esportiu Aspid és tot un exemple del que...

Joan Talarn: “El Club Esportiu Aspid és tot un exemple del que és l’esport inclusiu”

El president de la Diputació de Lleida visita la secció de tennis del Club Esportiu Aspid

joan talarn visita club esportiu aspid
El president de la Diputació ha departit amb els 5 esportistes federats de la secció de tennis // Foto: Aspid Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest matí el Club Esportiu Aspid (Secció Tennis), l’objectiu principal del quals és la integració social de les persones amb discapacitat física a través del foment d’esports adaptats i activitats a l’aire lliure en un àmbit de normalitat. 

Talarn ha mostrat el suport a l’entitat i ha qualificat de “tota una lliçó de vida, de persistència i bon humor la que hem rebut aquest matí amb els tennistes del Club Esportiu”, el qual constitueix “un exemple del que és l’esport inclusiu, jugar a tennis amb cadira de rodes amb altres jugadors que no la necessiten”.

La presidenta d’Aspid, Bibiana Bendicho, i el president del Club Esportiu ASPID, Jordi Torné, han agraït la visita del president de la Diputació i han dit que actes com aquest ajuden a que la societat visualitza i conegui què és l’esport adaptat, i que entengui que aquesta és una necessitat de les persones amb discapacitat que cal defensar i potenciar. Segons Bendicho, l’esport és un dels els àmbits de la normalització social de les persones amb discapacitat, “un àmbit complicat ja que la pràctica requereix una aportació suplementària de personal i de material especialitzat”.

La Secció de Tennis del Club Esportiu ASPID vol facilitar i potenciar el tennis en cadira de rodes a Lleida i compta actualment amb 5 esportistes federats.

El Club Esportiu ASPID va crear-se amb l’objectiu de promoure i possibilitar la pràctica de l’esport a les persones amb discapacitat física a Lleida. En l’actualitat, compta amb una oferta variada de seccions esportives per potenciar l’esport amateur i competitiu, així com l’esport desenvolupat en el temps d’oci i lleure.

A banda, l’entitat lleidatana té també el programa terapèutic “I tú, fas esport?”, els beneficiaris del quals són usuaris/es del Centre d’Atenció Diürna “Candi Villafañe” que presenten una discapacitat física. Hi participen 35 persones, i ofereix activitats encarades a l’esport recreatiu i terapèutic (boccia, tennis taula i senderisme adaptat, entre altres).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES