Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciCovid-19Major taxa de contagi per Covid en pacients amb esclerosi múltiple però...

Major taxa de contagi per Covid en pacients amb esclerosi múltiple però amb una evolució majoritàriament favorable

Un estudi de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple del Clínic estudia l’impacte del virus en aquest col·lectiu

covid pacients esclerosi múltiple
Atenció a persones infectades de Covid a l’Hospital Clínic // Foto: Francisco Avila

La Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple del Clínic Barcelona va realitzar un estudi per comprovar l’impacte de la Covid-19 en els pacients amb esclerosi múltiple. Aquest estudi demostra que aquest col·lectiu presenta una major taxa de contagi, però a la vegada en la gran majoria de casos l’evolució es favorable. D’altra banda, l’estudi també revel·la que el tractament amb fàrmacs immunodepressors no són un factor de risc tan perillós com es creia per a les persones que formen part d’aquest col·lectiu.

S’ha demostrat que la síndrome respiratòria aguda greu que provoca el coronavirus té com a conseqüència una elevada mortalitat en persones vulnerables. És el cas de la les persones amb malalties cròniques, incloses les que són tractades amb teràpies immunosupressores. Els pacients amb Esclerosi Múltiple (EM) tenen un trastorn inflamatori crònic que generalment es tracta amb fàrmacs immunosupressors.

Actualment, no està clar si els pacients amb EM tenen una major susceptibilitat per desenvolupar la COVID-19, o una pitjor evolució en comparació amb la població general. De fet, alguns estudis fins i tot suggereixen que la immunoteràpia podria ser un factor protector. 

Els resultats de l’estudi que va realitzar la Unitat del Clínic a finals de juny de 2020 va determinar que la incidència de la Covid en els malalts amb esclerosi múltiple va ser el doble, però contràriament, la taxa de mortalitat no va ser significativament diferent a la de la població general (1,9% vs 4,4%, respectivament).

Així, la majoria de pacients amb esclerosi múltiple contagiats de Covid no van necessitar hospitalització i van tenir una bona evolució.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content