Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciOPINIÓLa cara visible

La cara visible

proposta conela nova llei ela congrés dels diputats

No resulta difícil empatitzar amb les paraules coherents, responsables i sinceres de Juan Carlos Unzué al Congrés. Dic això perquè hi trobo una raó més de la deixadesa institucional que estem patint i de la desatenció perillosa cap a certs col·lectius vulnerables com són els i les que pateixen una malaltia com l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Trobo que manca empoderament polític per fer front a reptes que ens facin obrir els ulls i construir per a tots i per a totes, homes i dones, per igual, un oasis de fraternitat barrejada amb justícia social veraç.

Vaig sentir, com segurament moltes persones, vergonya davant la poca assistència i sobretot el poc interès inclusiu que els i les representants de la cambra han mostrat. També indignació i una manca de respecte a tots els esforços individuals plens d’angoixa i dubtes que estes persones pateixen. Sisplau, els hi demanaria que demanessin perdó però sé que avui la política ple de decencia costa de trobar.

Avui, ahir i sempre hem d’exigir, repeteixo d’exigir, un sector institucional digne i eficient que busqui conjugar feminisme, estat de benestar, ecologia sostenible, justicia equitativa, pau social i drets humans. Només sota el paraigües feixuc tot i que imprescindible, del sentit comú podem tornar a guanyar vides, llibertats i valors. No defallim i fem possible que d’altres ho facin en aquesta lluita noble cap a una societat millor.

Qualsevol persona que es dediqui a llegir aquest petit article pot arribar a la conclusió de que la persona que ho ha escrit es troba en un embolcallat entre esquerres i dretes. No això sería una conducta hipòcrita i simplificada de la qual vull defugir ja que estaria minimitzant certs problemes greus socials o sería esclau del meu propi melic. Aìxò, els drets humans no són ni depenen de si hom es d’una tendència política o d’una altra. Aquí no hi ha traidors ni màrtirs. N’hi ha persones que ploren i d’altres que volem oferir una paraula per escalfar tendresa, amor i fraternitat.

Les persones afectades per ELA com també per altres situacions de caire semblant necessiten d’una política justa, d’unes prestacions adaptades a les seves realitats, d’uns recursos útils i sobretot d’una ciutadania compromesa cada vegada amb més força. Sense extremismes ideològics, aptituds infantils o transtorns catastrofics hem de recuperar i fer que tothom ho faci, el timó de les nostres vides i de la societat de la qual en formem part.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Àlvaro Solà
Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content