Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl salari de les dones amb discapacitat és un 13% inferior al...

El salari de les dones amb discapacitat és un 13% inferior al de la resta de les treballadores

Aquest 22 de febrer se celebra el Dia Europeu de la Igualtat Salarial

salari de les dones amb discapacitat
Una dona en cadira de rodes treballant a una oficina // Foto: 123RF/Benis Arapovic

El salari mitjà de les dones amb discapacitat és de 20.193 euros, un 13% inferior al de les treballadores sense discapacitat, que puja a 23.255, segons les dades de l’Enquesta Anual d’Estructura Salarial 2021, darrera actualització de l’INE en aquesta matèria, que han estat recollits per l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball de la Fundació ONCE, Odismet.

Així ho va precisar aquest dimecres la Fundació ONCE en un comunicat emès coincidint amb la commemoració, aquest dijous, del Dia Europeu de la Igualtat Salarial i en què va afegir que, d’acord amb aquesta operació estadística, el salari dels homes amb discapacitat va ser de 22.520 ,2 euros, un 21% menys que el dels homes sense discapacitat i, a més, en comparació amb les dones del col·lectiu, elles perceben un salari menor a ells (un 10,3% menys).

El salari mitjà anual brut dels treballadors per compte aliè amb discapacitat va ser de 21.544,2 euros el 2021, amb un creixement del 3,6% respecte a l’any anterior, i aquesta xifra va ser un 17,2% inferior que la de les persones sense discapacitat, la mitjana salarial de la qual era de 26.030 euros.

Factors diferenciadors

El tipus de discapacitat, el seu grau, el tipus de contracte o l’edat són algunes de les variables que també influeixen en el nivell salarial de les persones amb discapacitat.

Així, atenent el grau de discapacitat, els salaris van oscil·lar de 22.345,5 euros anuals en persones amb menys grau, fins a 19.829,7 euros en què tenien reconegut un grau més gran o igual al 65% de discapacitat.

Pel que fa a l’edat, els joves segueixen vivint la situació “més crítica”, amb un dels salaris bruts anuals més baixos i que amb prou feines arriba als 13.953,5 euros anuals, davant dels 17.236 dels joves sense discapacitat.

Odismet

Odismet, l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball de la Fundació ONCE, es conforma com a referent per a la difusió d’informació sobre persones amb discapacitat i la seva relació amb l’ocupació.

Es nodreix de les fonts d’anàlisi més prestigioses i aporta fiabilitat i actualització constant de la informació. Opera sobre gairebé cent indicadors que permeten el desenvolupament de consultes a mida adaptades a les necessitats dels usuaris.

Secció patrocinada per 
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content