Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIAFeder assegura que “el 20% de les malalties rares triguen més de...

Feder assegura que “el 20% de les malalties rares triguen més de 10 anys a ser diagnosticades”

La Federació Espanyola de Malalties Rares ha elaborat un resum d’informes on es recullen dades rellevants

campanya 25N diba
feder diagnostic malalties rares
Una tècnica de laboratori realitzant una investigació // Foto: Servimedia

La Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder) ha elaborat un resum d’informes on es recullen dades rellevants, com que la mitjana d’espera per obtenir un diagnòstic “en el 20% dels casos arriba a deu anys o més”.

Segons les dades extretes, també s’ha pogut constatar que “mentre es demora el temps de diagnòstic, el pacient no rep cap suport ni tractament”. Això passa al 29,37% dels casos, o si el rep és un tractament inadequat (17,9% dels casos).

Així mateix, la federació situa en un 31,26% els casos que perceben un “agreujament” de la malaltia.

Pel que fa a la qualitat de l’atenció sanitària dels informes esmentats, es desprèn que el 46,82% “no se sent satisfet” amb aquest servei i que el 47% rep un tractament que consideren “inadequat o que no és el que necessiten” ”. A més, el 21% dels pacients troben que la cobertura de productes sanitaris per la Sanitat Pública és escassa o nul·la.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Feder posa el focus sobre aquest 44% d’afectats que no tenen totalment coberts els costos dels productes sanitaris que necessita per a l’abordatge de la seva patologia, més encara si es té en compte que en el 85% dels casos Els medicaments coadjuvants i productes sanitaris per la seva malaltia “són tractaments continus o de llarga durada”.

Així, més de la meitat de les famílies (un 51%) tenen dificultats per accedir a aquests medicaments i els seus costos suposen prop del 20% dels ingressos familiars anuals.

Com a darrera dada ressenyable, la federació destaca que més del 80% de les persones amb aquestes patologies posseeix el certificat de discapacitat de les quals el 35,40% “no estan satisfetes amb el grau de discapacitat reconegut”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content