Dimarts, 26 octubre 2021
IniciInclusió LaboralSi les empreses complissin amb la quota del 2%, 23.900 persones amb...

Si les empreses complissin amb la quota del 2%, 23.900 persones amb discapacitat més tindrien feina

UGT de Catalunya denuncia l’incompliment sistemàtic de la Llei

empreses incompliment quota 2 per cent discapacitat
La taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat pujaria 12 punts percentuals // Foto: UGT de Catalunya

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la UGT de Catalunya va emetre un comunicat en que estimava que si totes les empreses de Catalunya complissin la quota del 2% de contractació de persones amb discapacitat, 23.900 persones més d’aquest col·lectiu tindrien feina.

Dit d’una altra manera, si les empreses complissin amb la Llei General de la Discapacitat (LGD), la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat pujaria 12 punts percentuals fins a situar-se al 43,7%.

Segons les dades de l’acció inspectora realitzada durant el 2019, a requeriment de la Inspecció es va afavorir la contractació de 228 persones amb discapacitat, dada un 46% inferior al 2018, però, la quantitat invertida en mesures alternatives a la contractació de persones amb discapacitat va ser de 9.857.373€ que, al contrari, el 2018 va ser un 32% superior. Aquestes dades manifesten la clara tendència de les empreses a accedir a mesures alternatives que no pas a contractar a persones amb discapacitat.

Aquestes dades també assenyalen que avui dia encara hi ha un important nombre d’infraccions relacionades amb la integració laboral de les persones amb discapacitat. 

La principal via de contractació de persones amb discapacitat es produeix en els Centres especials de treball (CET), que aglutina el 66% de la contractació realitzada a persones amb discapacitat durant el 2019.

La UGT és una organització sempre compromesa amb les persones amb discapacitat, i per aquest motiu ha reclamant un foment més decidit de l’ocupació efectiva en les empreses ordinàries de treballadors amb discapacitat.

En aquest sentit, ha recordat que l’impacte de la Covid-19 ha afectat a tots els àmbits de la societat, però especialment en els col·lectius més vulnerables, com són les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES