Diumenge, 4 desembre 2022
Diumenge, 4 desembre 2022
IniciEntitatsLes entitats podran seguir celebrant juntes i assemblees per videoconferència durant tot...

Les entitats podran seguir celebrant juntes i assemblees per videoconferència durant tot el 2021

El decret 24/2020 prorroga aquesta mesura durant tot l’any vinent

videoconferència
Les reunions per videoconferència han estat constants des de l’inici de la pandèmia // Foto: Ajuntament de Barcelona

Les associacions, societats civils, cooperatives, i fundacions, podran seguir celebrant durant tot el 2021 reunions de juntes directives, consells rectors i els patronats a través de videoconferència, encara que les entitats no ho contemplin en els seus estatuts.

anunci guies d'arrel

Aquesta mesura, adoptada el mes de març arran de l’estat d’alarma, davant la impossibilitat de fer reunions presencials, es va prorrogar el 9 de juny, allargant la possibilitat d’utilitzar aquest sistema fins el 31 de desembre de 2020. 

Però, a partir de la publicació el passat 18 de novembre del reial decret 24/2020 de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic i en matèria tributària, s’ha establert que la mesura també serà vigent durant tot l’any vinent.

Banner 300x250px EnBucle3
Característiques de la videoconferència

Aquestes sessions per videoconferència, que han adoptat una gran part de les entitats des del principi de la pandèmia de la Covid, han de garantir que tothom pugui participar telemàticament.

D’altra banda, el decret fixa que quan el president o presidenta de l’entitat o quan, com a mínim, dos membres de l’òrgan, ho sol·liciti, es podran adoptar acords a través de la votació per correu electrònic o d’eines virtuals de vot.

Ha de quedar constància per escrit de les votacions ja que valdrà acreditar la votació dels acords. Finalment, cal destacar que tots els membres dels òrgans de govern tenen el dret i deure de participar i també el de votar d’una forma fiable i reconeguda.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content