Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSEls contribuents que tenen familiars amb discapacitat es van deduir 1.129 euros...

Els contribuents que tenen familiars amb discapacitat es van deduir 1.129 euros en la declaració de la renda de 2021

Segons l'Estadística dels declarants de l'IRPF publicada per l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT)

campanya 25N diba
una persona fent la declaracio de renda
Una persona fent la declaració de la renda // Foto: Servimedia

Els declarants amb alguna situació familiar de discapacitat van aconseguir deduir-se de mitjana 1.129 euros a la declaració de la renda corresponent al 2021, segons l’Estadística dels declarants de l’IRPF publicada per l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) i recollida per Servimedia.

Aquesta xifra és molt similar a la de l’any anterior (1.134 euros de mitjana), quan es van presentar una mica més de 877.000 declaracions amb deducció per descendents, ascendents o cònjuge amb discapacitat. Aquesta xifra es va incrementar un 2,4% a la Campanya de la Renda 2021-2022, que va tancar amb 898.617 declaracions amb aquest tipus de deduccions.

cançons que acaben en fade out

En volum, els 1.129 euros de mitjana en deduccions per als contribuents amb alguna situació familiar de discapacitat suposen un minvament per a les arques públiques per l’Impost a la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent al 2021 que se situa en una mica menys de 1.015 milions d’euros.

La deducció per cònjuge no separat legalment amb discapacitat continua sent la partida a què s’adreça més import (579 milions d’euros), ja que és present en gairebé 493.000 declaracions. L’import mitjà és de 1.175 euros.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

En deduccions per descendents amb discapacitat a càrrec, l’import mitjà és de 1.009 euros. Més de 376.500 contribuents la van incloure a la seva declaració, per la qual cosa el cost per a les arques públiques va ser de gairebé 380 milions.

Per acabar, gairebé 50.000 declarants van sol·licitar la deducció per ascendents amb discapacitat a càrrec, amb un import mitjà de 1.119 euros. El cost per al fisc és de 55,6 milions d’euros.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content