Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciDependènciaEl Govern central es compromet a impulsar aquest any una legislació sobre...

El Govern central es compromet a impulsar aquest any una legislació sobre la figura de l’assistent personal

Els directors de l'Imserso i les Polítiques de la Discapacitat participen en la presentació virtual de l’estudi “La formació de l’assistent personal”

reunio virtual figura assistent personal
Un moment de la trobada virtual d’aquest matí // Foto: Arxiu

ECOM ha presentat virtualment avui amb PREDIF la investigació “La formació de l’assistent personal” que ha elaborat sobre la formació dels assistents personals, una figura essencial perquè les persones amb discapacitat puguin desenvolupar projectes de vida independent.

Banner Aflorem 300x600_3

En l’acte han participat el director general de l’Imserso, Luis Alberto Barriga, i el director general de Polítiques de Discapacitat, Jesús Celada, que s’han compromés a treballar per impulsar aquest any la legislació de la figura de l’assistent personal de persones amb discapacitat i amb dependència.

Actualment, tot i que la figura de l’assistent personal està prevista en la Llei de Promoció d’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de Dependència (LAPAD), del 2006, hi ha un buit legal sobre la regulació d’aquesta figura i com ha de ser formació dels assistents personals.

En aquest sentit, el president d’ECOM, Antonio Guillén, ha avançat que l’estudi presentat suposa l’aval científic a la demanda del món de la discapacitat per legislar la formació de la figura de l’assistent personal, ja que concreta qüestions com que ha de durar més de 50 hores, que l’usuari ha de tenir “un paper central” en la formació dels assistents i que les competències d’aquests han de ser “més transversals”. 

ARC Soluciones publi

Guillén també ha reclamat que a més de legislació de la figura i consens entre administracions, ha d’haver finançament “suficient” i ha apel·lat al fet que es prengui en compte la veu de les persones amb discapacitat. “Tenim una experiència i un model, de participació de l’usuari mateix”, ha dit i ha cridat a que la regulació “respecti la condició de ciutadans” de les persones amb discapacitat i “no es dilueixi en etiquetes”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el president de PREDIT, Francisco Sardón, que considera que “la nostra proposta va en la línia del que volen i necessiten les persones depenents i amb discapacitat”.

També ha estat present a la trobada virtual, el president de Cermi, Luis Cayo Pérez, que ha demanat als directors generals “un acord de mínims” en aquest tema i ha afirmat que “espera que aquest sigui l’any on despegui definitivament la figura de l’assistent personal”.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES