Divendres, 14 juny 2024
IniciDRETSEl Cermi demana que s’elimini la paraula “impossibilitant” del text normatiu de...

El Cermi demana que s’elimini la paraula “impossibilitant” del text normatiu de la futura Llei d’Eutanàsia

Ha presentat unes esmenes al Senat on actualment s’està tramitant la llei

senat reforma llei accessibilitat cognitiva
La llei s’està tramitant actualment al Senat // Foto: Wikipèdia

El Comitè Espanyol de Persones amb Discapacitat (Cermi) ha presentat unes propostes d’esmena per eliminar la paraula “impossibilitant” per considerar-la discriminatòria amb les persones amb discapacitat, del text normatiu de la Llei d’Eutanàsia que s’està tramitant actualment al Senat.

Pel Cermi aquesta expressió “evoca innecesàriament situacions de discapacitat que serien inconsistents i contràries als mandats, principis i valors de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”.

De la mateixa manera suggereix afegir en el darrer paràgraf del bloc I del Preàmbul, un text que especifiqui que en la llei “s’ha tingut present el marc imperatiu de drets humans que significa la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”.

PUBLICITAT

D’altra banda, el Cermi proposa donar una nova redacció a el text de la lletra b) de l’article 3 de la llei, que es refereix a la definició de ‘Patiment greu i crònic’ i que, per al CERMI “incorre en tracte desigual per causa de discapacitat”. 

El text original diu: “Patiment greu, crònic i impossibilitant: situació que fa referència a una persona afectada per limitacions que incideixen directament sobre la seva autonomia física i activitats de la vida diària, de manera que no pugui valer-se per si mateixa, així com sobre seva capacitat d’expressió i relació, i que porten associat un patiment físic o psíquic constant i intolerable per a la mateixa, existint seguretat o gran probabilitat que tals limitacions vagin a persistir en el temps sense possibilitat de curació o millora apreciable “.

El CERMI proposa eliminar el terme ‘impossibilitant’ i canviar la definició per la següent: “la situació en què es troba una persona que porta amb si un patiment físic o psíquic greu, constant i insuportable per a ella, acreditat sota paràmetres mèdics, que segons el seu criteri impedeix, soscava o compromet de manera duradora i irreversible el lliure desenvolupament de la seva personalitat i el seu desenvolupament vital”.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content