Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciRecerca i TecnologiaAssaig clínic amb cél·lules dendrítiques per intentar frenar la inflamació que causa...

Assaig clínic amb cél·lules dendrítiques per intentar frenar la inflamació que causa l’esclerosi múltiple

De la Unitat de Neuroimmunologia-Esclerosi Múltiple de l'Hospital Clínic-IDIBAPS

assaig clínic tractament esclerosi múltiple
Imatge d’una Ressonància Magnètica del cervell d’una persona amb Esclerosi Múltiple // Font: NeuroImage: Clinical

La Unitat de Neuroimmunologia-Esclerosi Múltiple de l’Hospital Clínic-IDIBAPS començarà un assaig clínic que combinarà el tractament immunomodulador convencional de l’esclerosi múltiple amb cèl·lules dendrítiques del propi pacient. Aquest assaig en fase II, està dirigit a pacients amb formes recurrents d’Esclerosi Múltiple que no responen a la teràpia habitual. 

L’objectiu d’aquest assaig clínic és demostrar l’eficàcia de les cèl·lules dendrítiques per a frenar la inflamació que causa l’esclerosi múltiple, així com comprovar-ne l’eficàcia a través de paràmetres a nivell immunològic, inflamatori i de ressonància magnètica cerebral.

En l’esclerosi múltiple es produeix una reacció anòmala del sistema immune, que reconeix com a estranya una proteïna pròpia, la mielina. Al reaccionar contra la mielina, que recobreix i protegeix les fibres nervioses del cervell i la medul·la espinal, s’acaben destruint aquestes fibres i causant danys neurològics als pacients afectats.

Per a l’estudi es vol reclutar un total de 45 pacients amb esclerosi múltiple recurrent que rebran cèl·lules dendrítiques com a tractament addicional a la seva teràpia immunomoduladora convencional.

INVESTIGACIÓ SOBRE L’ESCLEROSI MÚLTIPLE

L’esclerosi múltiple és una de les malalties neurològiques en què més s’ha avançat en quant a coneixement en els últims anys, cosa que ha possibilitat establir un diagnòstic precoç i desenvolupar noves teràpies.

Actualment però, l’esclerosi múltiple no té cura, tot i que existeixen una gran varietat de tractaments que poden controlar-ne els símptomes, reduir-ne la gravetat i ajudar al pacient a mantenir la seva qualitat de vida.

No obstant, els tractaments disponibles estan indicats sobretot per als pacients que presenten la malaltia en forma de brots i no per als que presenten una forma progressiva.

En aquest sentit, l’assaig amb cèl·lules dendrítiques de la Unitat de Neuroimmunologia pot suposar un avenç molt significatiu, ja que permetria aturar la reacció immune i inflamatòria característica de la malaltia. 

Font: Hospital Clínic – IDIBAPS

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content