Divendres, 17 maig 2024
spot_img
IniciSALUT MENTALDrets Socials activa un servei de xat per prevenir i detectar problemàtiques...

Drets Socials activa un servei de xat per prevenir i detectar problemàtiques de salut mental entre joves i adolescents

El servei ‘Obro Feel’ permet acompanyar i orientar joves a través de l’app de missatgeria whatsapp

obro feel xat suport salut mental joves i adolescents
‘Obro feel’ és un servei de suport en salut mental per a joves i adolescents // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials ha activat ‘Obro Feel’, un xat de suport emocional per a joves. Es tracta d’una prova pilot que té per objectiu la detecció precoç i la prevenció de problemes vinculats a la salut mental entre la població adolescent i jove, especialment els vinculats a la depressió, la ideació suïcida o els trastorns de la conducta alimentària (TCA). 

Els i les joves que ho necessitin poden contactar amb aquest servei, actiu 24/7, per rebre acompanyament, suport emocional i orientació. Només cal que afegeixin el número de telèfon 680 354 155 als contactes del seu telèfon i iniciïn una conversa mitjançant l’aplicació whatsapp. Una persona voluntària de la Fundació Ajuda i Esperança, seleccionada i formada en escolta empàtica i gestió emocional, li proporcionarà suport personalitzat.

Un cop identificada la situació, es facilitarà al jove l’acompanyament i les eines necessàries per fer front al seu malestar i contribuir positivament al seu dia a dia. En cas de necessitar atenció, s’informarà la persona de com accedir als serveis públics de salut o d’altres recursos al seu abast (oficines joves, associacions i entitats…). Si es detecta una necessitat mèdica immediata, el cas es derivarà a l’equip del Sistema d’Emergències Mèdiques. Aquesta col·laboració per facilitar la derivació s’emmarca en l’acció interdepartamental i intersectorial del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya.

Per a donar a conèixer el servei, Drets Socials ha engegat una campanya de comunicació al compte d’instagram de joventutcat. Sota l’eslògan “És motiu suficient”, les creativitats presenten situacions vinculades a les tres problemàtiques (depressió, ideació suïcida i TCA) i insten l’usuari a buscar ajuda.

“No sentir il·lusió per les coses que abans t’agradaven”, “No poder gaudir dels amb les teves amistats” o “Pensar que la teva vida no val la pena” són algunes de les premisses que presenten els anuncis. Anàlisi de les xarxes socials per detectar perfils de risc

La Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut ha impulsat aquesta prova pilot de detecció de problemes de salut mental a través de les xarxes socials. Per fer-ho, ha contractat el serveis de la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management (UPF-BSM). Aquesta universitat ha desenvolupat un algoritme que permet extreure de les xarxes socials perfils demogràfics i de comportament d’usuaris de persones joves amb tendències suïcides, depressió o trastorns de la conducta alimentària a partir del seu comportament en les xarxes. Amb tota aquesta informació la UPF-BSM ha elaborat un informe detallat dels perfils de joves en situació de risc que ha lliurat a la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut per tal de poder adreçar la campanya de sensibilització i prevenció a usuaris de xarxes socials que encaixin en els perfils extrets.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content