CC.OO Catalunya exigeix una garantia “efectiva” de la inserció laboral de les persones amb discapacitat

El sindicat lamenta que només un 26% del col·lectiu tingui feina

discapacitat inserció laboral accessibilitat centres treball
La feina és un dels principals eixos de la inclusió de les persones amb discapacitat // Foto: Escola El Xaloc

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el 3 de desembre, CC.OO de Catalunya va exigir garantir la inserció laboral “efectiva” de les persones amb discapacitat, un indicador que actualment està a prop del 26% de les persones que estan en edat de treballar.

En aquest sentit, el sindicat ha reclamat que s’apliqui de forma efectiva la llei que reclama a les administracions públiques una quota del 7% -2% per discapacitat intel·lectual, i un 5% per a la resta de discapacitats; i del 2% en les empreses ordinàries amb més de 50 treballadors.

BANER_300X250

A través d’un comunicat, CC.OO ha constatat “un baix interés de les autoritats laborals per vetllar pel compliment de la legislació” per aconseguir la inserció laboral de les persones d’aquest col·lectiu en empreses ordinàries, així com que la major part de les ajudes públiques es concentren en l’ocupació protegida.

El sindicat també un política formativa específica per a les persones amb discapacitat “ja que s’engloba tot dins la formació a les persones vulnerables o amb risc d’exclusió social”.

D’altra banda, ha demanat que se desenvolupi la llei d’accessibilitat aprovada pel Parlament amb un reglament per assegurar la mobilitat i l’accessibilitat en els centres de treball, així com recursos econòmics per a polítiques actives d’ocupació, i formació per les persones amb diversitat funcional. En aquest sentit ha senyalat que “a Catalunya estem enmig d’un procés de debat per elaborar el Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*