Dimecres, 19 gener 2022
IniciCovid-19ASEM demana que les persones amb malalties neuromusculars tinguin prioritat en l'estratègia...

ASEM demana que les persones amb malalties neuromusculars tinguin prioritat en l’estratègia de vacunació

Les neuromusculars representen un 20% del conjunt de les malalties rares

vacunacio covid ministra carolina darias
L’entitat vol que l’estratègia de vacunació prioritzi les persones amb malalties neuromusculars // Foto: Cocemfe

La Federación Española de Enfermedades Neuromusculares (Federación ASEM), ha aprofitat la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Rares, que se celebra el proper 28 de febrer, per demanar al Ministeri de Sanitat i a les Comunitats Autònomes que les persones amb malalties neuromusculars siguin considerades un grup prioritari dins l’estratègia de vacunació contra la Covid-19.

La federació explica que precisament les malalties neuromusculars representen el major grup de les anomenades malalties rares -un 20% segons un grup d’experts de la Federació ASEM- , i que la seva vacunació evitaria possibles complicacions en la salut dels pacients, frenaria les hospitalitzacions i el risc de mortalitat.

Des d’ASEM s’insisteix que els pacients amb malalties com l’ELA, miastenia o distròfies musculars, entre d’altres són col·lectius especialment vulnerables contra la Covid, i per aquest motiu es fa necessari donar-lis prioritat en el següent grup a immunitzar per protegir-los “quan abans”. També tenint en compte que per la seva discapacitat han d’acudir amb freqüència a hospitals i centres sociosanitaris i això els sobreexposa al contagi del virus.

En la mateixa línea, la federació posa el foc en l’entorn familiar, assistencial i sociosanitari, que actualment no es troba entre els grups prioritzats per la vacunació, quan haurien de ser immunitzats al mateix temps que els propis pacients, per evitar possibles complicacions que poden posar en risc la seva vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content