Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciCOVID-19Down Espanya recomana la vacunació contra la grip estacional i la covid-19...

Down Espanya recomana la vacunació contra la grip estacional i la covid-19 per a les persones amb síndrome de Down

Perquè presenten una major vulnerabilitat a causa de l’alteració de la resposta immune associada a la trisomia 21

vacunació grip estacional i covid 19 sindrome de down
Una persona vacunant-se // Foto: Servimedia

Down Espanya, tenint en compte les consideracions del seu Comitè Mèdic Assessor i les “valoracions” de la Comissió de Salut Pública, va recomanar la vacunació anual davant de la grip estacional a les persones amb síndrome de Down i administrar una dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19.

L’entitat va recordar que les persones amb síndrome de Down presenten una vulnerabilitat més gran davant la grip, a causa de l’alteració de la resposta immune associada a la trisomia 21. Per això, recomana la vacunació davant de la grip estacional a totes les persones amb síndrome de Down majors de 6 mesos, seguint la pauta establerta al calendari de vacunació.

També administrar una dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19 a totes les persones amb síndrome de Down, amb l’objectiu de reduir tant l’impacte de la malaltia en cas de contagi com l’efecte que aquesta pot tenir a llarg termini en forma de covid persistent.

Down España va destacar que les dues vacunes tenen per objectiu “protegir la població, especialment els grups de gent gran amb risc de presentar complicacions en cas de patir la malaltia. Les dues vacunes poden ser administrades al mateix temps, sense que hi hagi cap contraindicació”.

Aquestes recomanacions de vacunació contra la grip i covid-19 es fan extensibles a l’entorn de les persones amb síndrome de Down (familiars, convivents…), especialment aquelles persones d’edat avançada o que presentin altres factors de risc. A més, la recomanació es recomana també a personal de centres sanitaris i sociosanitaris.

La campanya de vacunació començarà la darrera setmana setembre. La data pot variar a les diferents comunitats autònomes.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content