Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALAquestes són les condicions perquè una persona amb discapacitat treballi i cobri...

Aquestes són les condicions perquè una persona amb discapacitat treballi i cobri la pensió d’incapacitat

Depenent del tipus de pensió que tingui una persona, podrà estar en un o altre lloc de treball específic

persona amb discapacitat pensió d'incapacitat
Una dona en cadira de rodes treballant a un magatzem // Foto: 123RF/mrwed54

La pensió d’incapacitat permanent és una prestació econòmica de la Seguretat Social utilitzada per cobrir la pèrdua d’ingressos d’una persona quan per malaltia o accident no pot treballar o ha de canviar d’ocupació. També es pot cobrar per persones amb discapacitat en determinats casos i fins i tot compaginar-se amb una nòmina laboral.

El cobrament d’aquesta pensió amb una nòmina per alguna feina és compatible en funció del tipus de pensió d’incapacitat, ja que hi ha la parcial, la total, l’absoluta i la de gran invalidesa.

En tots quatre casos de pensió d’incapacitat permanent es pot treballar. Ara bé, depenent del tipus de pensió que tingui una persona, podrà estar en un o altre lloc de treball específic.

El que determina quin lloc es pot ocupar és el tipus de malaltia que tingui el treballador o l’accident que hagi tingut. En tots els casos, si per desenvolupar un lloc de treball l’empleat ha de cotitzar, és obligatori donar-se d’alta a la Seguretat Social.

La pensió d’incapacitat permanent parcial és un pagament únic equivalent a 24 mensualitats de la base reguladora, que és la fórmula amb què la Seguretat Social calcula l’import de les prestacions dels treballadors en funció del que cotitzen i els dies que hagin treballat .

Aquesta prestació permet realitzar qualsevol tipus de feina, inclosa la que ja exerceixi el treballador, sempre que l’empleat tingui en compte les seves limitacions derivades de l’accident o malaltia.

Tipus de pensió

La pensió parcial es concedeix per als treballadors que hagin perdut almenys el 33% del rendiment normal. Per tant, la persona que treballi tindrà un rendiment professional menor a causa del seu accident o malaltia.

La pensió d’incapacitat permanent total és una pensió de 14 pagues a l’any (12 pagues mensuals prorratejades en cas d’accident laboral o malaltia professional) calculades com un percentatge de la base reguladora que varia en funció dels casos i de l’any.

La pensió d’incapacitat permanent total és compatible amb qualsevol altra feina, fins i tot a la mateixa empresa on estigués l’empleat, sempre que les funcions no coincideixin amb les del lloc que van donar lloc a la incapacitat.

Per exemple, si una persona que treballa en un magatzem carregant i descarregant té un accident i li concedeixen la pensió d’incapacitat permanent total, podria continuar treballant a la mateixa empresa, però no al mateix lloc del magatzem. D’aquesta manera, si compta amb coneixements de venda i així ho acorda amb els seus ocupadors, podrà estar al taulell comercialitzant el producte.

Però hi ha una excepció a aquesta regla general: si una persona més gran de 55 anys no té feina i ha esgotat la desocupació, pot sol·licitar un increment del 20% de la quantia de la pensió. En aquest cas, el treballador no pot cobrar la pensió i treballar o rebre altres prestacions com a baixes de paternitat, maternitat o de desocupació.

Tant les pensions d’incapacitat permanent absoluta com la de gran invalidesa tenen condicions semblants, segons la Seguretat Social. En aquests casos, la persona pot rebre la pensió i treballar en llocs compatibles amb el seu estat sempre que no representi cap canvi en la capacitat de treball; en cap dels dos casos la Seguretat Social no assenyala que sigui incompatible cobrar la pensió i treballar.

La diferència entre les dues prestacions és que a la pensió de gran invalidesa el treballador necessita l’assistència d’una altra persona per vestir-se, desplaçar-se, menjar, etcètera, mentre que la pensió d’incapacitat permanent absoluta es concedeix a les persones que han perdut la capacitat de treball per exercir la seva professió o ofici.

Això no obstant, quan la persona accedeixi a la jubilació en ambdós casos, la pensió serà incompatible amb cap treball, excepte en ocupacions a temps parcial en els termes que marca la llei.

Suspensió de la incapacitat permanent

La Seguretat Social pot bloquejar el pagament de la pensió i en la informació oficial parla de quatre casos pels quals el pagament de la pensió es pot suspendre.

Això passa quan el beneficiari actua fraudulentament per aconseguir o mantenir la pensió, quan la causa de la incapacitat permanent es deu o s’agreuja per la temeritat del treballador, quan el treballador abandona el tractament sanitari prescrit sense causa justificada i agreuja la incapacitat i quan el treballador abandona els processos de rehabilitació i readaptació.

En tots els casos en què una persona pot rebre una pensió d’incapacitat, hi ha la possibilitat que compatibilitzi el cobrament de la prestació i l’ingrés d’una nòmina de treball. En funció del tipus de pensió que tingui, podrà mantenir la feina que ja tenia o haurà d’ocupar llocs diferents, i serà la seva situació la que defineixi quin tipus de feina pot o no exercir.

Font: SERVIMEDIA/MALDITA.ES

Secció patrocinada per
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content