Aquest dimecres a la tarda, Madrid va ser testimoni del major esdeveniment inclusiu artístic d’Europa: la Gala SuperArte, una iniciativa organitzada per la Fundació Sifu que té com a objectiu destacar i valorar les capacitats de les persones amb discapacitat a través de l’art.
Després de sis edicions consecutives d’èxit a Barcelona, la Gala SuperArte va fer el salt a la capital espanyola el 2021 i en la seva penúltima edició es va expandir per primera vegada a Mallorca i Màlaga. En aquesta ocasió, l’esdeveniment es va celebrar a Madrid, concretament als Teatros del Canal.
La Gala SuperArte va oferir una sèrie d’actuacions originals d’art inclusiu, creades especialment per a aquest esdeveniment. Amb un total de sis actuacions de música i dansa, l’escenari va reunir artistes amb i sense discapacitat, que van demostrar que el talent no coneix barreres. Entre les actuacions més destacades, va sobresortir Joel Bueno, un jove artista amb paràlisi cerebral i músic d’EyeHarp, un instrument que es toca amb la mirada. També va impressionar DJ Paskal Kleiman, que va manejar amb els peus l’Oxi One, un seqüenciador musical amb eines accessibles per a la composició. A més, Arnau Pozas, músic de Travel Sax, va mostrar la seva destresa amb el saxofon electrònic més petit del món, dissenyat per ser tocat amb una sola mà.
A més de les actuacions, la Gala va comptar amb la presència de destacats cantants del panorama musical actual, com Cheti, conegut per la seva interpretació de “¡Volar y vivir!”, la cançó principal de la pel·lícula “Campeonex”, dirigida per Javier Fesser, i Alejandro Abad, reconegut cantautor i productor espanyol. També es van destacar artistes becats per la Fundació SIFU, com a part del seu programa artístic inclusiu, que impulsa estudis de música i dansa entre artistes amb discapacitat, tant professionals com amateurs.
La Gala SuperArte, que per tercera vegada es va celebrar a Madrid, es va convertir en una vetllada plena d’espectacle, música i dansa, que va deixar clar que les diferents disciplines artístiques representades no coneixen límits ni estereotips. D’aquesta manera, la Fundació SIFU va destacar les capacitats artístiques de les persones amb diversitat funcional, promocionant la seva inclusió plena a través de la visibilitat i el reconeixement.