Dimarts, 2 març 2021
Inici Eleccions 14F AICE reclama als partits polítics unes eleccions accessibles per a les persones...

AICE reclama als partits polítics unes eleccions accessibles per a les persones amb problemes auditius

Denunciarà a totes aquelles formacions que no facin servir en campanya missatges accessibles per a tothom

parlament de catalunya eleccions accessibles
Parlament de Catalunya // Foto: Wikimèdia Commons

La Federación AICE, que agrupa a associacions d’implantats coclears d’Espanya, ha exigit avui a tots els partits polítics que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya -en principi previstes pel 14 de febrer- unes eleccions accessibles amb missatges clars i transparents per a les persones amb problemes auditius i les persones sordes.

En aquest sentit, han reclamat que tots els missatges dels polítics i dels seus partits que s’emiteixin per les xarxes socials o en els mitjans de comunicació siguin accessibles i concretament els que arribin per mitjans audiovisuals comptin amb subtítols inclosos, doncs són moltes les persones sordes a Catalunya que es comuniquen en llengua oral i que necessiten d’aquest recolzament per la comprensió final del missatge.

ARC Soluciones publi

Per a la federació, aquesta accessibilitat és fa encara més necessària en l’actual context social, amb una campanya electoral inèdita per la pandèmia. L’actual situació precisa d’unes eleccions accessibles amb informacions més transparents perquè tota la ciutadania estigui prou informada de les alternatives polítiques que se’ls ofereixen.

De la mateixa manera, a través d’un comunicat, la Federació AICE ha advertit que denunciarà a tots aquells polítics i partits que desprecien les necessitats de les persones amb problemes auditius i persones sordes, emetent missatges que no siguin accesibles a la comunicació.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES