Dijous, 2 desembre 2021
IniciEleccions 14FNomés tres partits que concorren a les eleccions catalanes adapten els seus...

Només tres partits que concorren a les eleccions catalanes adapten els seus programes electorals a lectura fàcil

ERC, PSC i En Comú Podem són els únics que compleixen el compromís previ agafat amb el sector de la discapacitat intel·lectual

programes electorals eleccions 14f
Només una tercera part dels programes electorals estan en lectura fàcil // Foto: Arxiu

Només tres partits polítics – Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i a En Comú Podem (ECP) – dels nou que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya, han adaptat els seus programes electorals a lectura fàcil, tot i el compromís previ agafat amb el sector de la discapacitat intel·lectual.

Per aquest motiu Dincat, ha denunciat aquesta falta de sensibilitat amb el col·lectiu que representa a Catalunya, i ha reivindicat la necessitat de promoure unes eleccions més accessibles i inclusives, per tal que aquest dret es pugui exercir amb les màximes garanties. Els programes electorals, són una més de les moltes barreres cognitives que encara avui dificulten la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en els processos electorals i, en la societat, en general.

fiare banca etica crowdfunding

“És un deure de la societat i de l’administració pública garantir que tota persona que tingui la voluntat de votar, compti amb les eines, suports i recursos necessaris. Cal, per tant i com a punt de partida, que tota la informació electoral sigui de fàcil comprensió i s’eliminin urgentment totes les barreres d’accessibilitat cognitiva que puguin dificultar la participació del nostre col·lectiu”, explica Carles Campuzano, director de Dincat.

Amb aquesta voluntat, Dincat va signar un acord el passat desembre amb el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de treballar en la creació d’entorns electorals accessibles i promoure l’accessibilitat cognitiva en totes les fases del procés electoral, facilitant la participació en igualtat de condicions per a tothom. Un conveni que Dincat valora molt positivament i, per això, espera continuar treballant en la mateixa línia en un futur.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES