Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciInclusió LaboralEl 70% de les persones amb discapacitat creu que la Covid frenarà...

El 70% de les persones amb discapacitat creu que la Covid frenarà la seva inclusió laboral en la dècada de 2020

Segons el informe ‘Discapacitat i Expectatives per a la nova dècada’ de Fundación Adecco i CHM Obras e Infraestructuras

inclusió laboral dècada 2020
La inserció en el mercat laboral és un dels eixos princials d’integració social // Font: Cocemfe

Segons els recent informe ‘Discapacitat i Expectatives per a la nova dècada’, elaborat per la Fundación Adecco i CHM Obras e Infraestructuras, i basat en una enquesta a 600 persones amb discapacitat d’entre 18 i 60 anys, mostra una primera conclusió que s’imposa amb claredat: la majoria dels enquestats (70,1%) creu que la inclusió social i laboral va a estancar-se durant la dècada de 2020, ja que el distanciament social i la crisi econòmica no ajudaran a normalitzar la presència de les persones amb discapacitat en la societat. 

Banner Aflorem 300x600_3

En altres paraules, opinen que el coronavirus ha truncat la bona marxa de la inclusió i que estem davant d’una “dècada perduda” per a la normalització de la discapacitat en la societat i en les empreses. 

Un 22,4% va més enllà i creu que va a experimentar-se un retrocés en el qual les persones amb discapacitat seran les grans oblidades. Davant d’aquesta opinió, un 7,5% es mostra més optimista, defensant que la inclusió social i laboral millorarà en els propers 10 anys, en els quals van a donar-se passos molt importants per a la plena inclusió.

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundación Adecco: “les persones amb discapacitat creuen que la seva inclusió laboral romandrà en punt mort durant els propers 10 anys. Davant d’aquesta realitat, hem de demostrar-los que no els deixem enrere, i adoptar mesures excepcionals perquè estiguin presents a les empreses, sent el ocupació l’únic element capaç de garantir la seva inclusió social i normalitzar la seva vida. Les polítiques actives d’ocupació, la col·laboració publico-privada i les estratègies de Diversitat & Inclusió són la clau, no només per evitar l’estancament, sinó per convertir la tragèdia en repte i accelerar com mai el procés d’inclusió social i laboral “.

ARC Soluciones publi
ELS DESITJOS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Malgrat aquest pessimisme per la dècada de 2020 que acabem d’encetar, l’enquesta ha volgut saber quins són els tres grans desitjos de les persones amb discapacitat de cara al pròxim decenni.

En general, hi ha un ampli consens en les respostes obtingudes, repetint sistemàticament algunes paraules com “ocupació”, “normalització”, “igualtat” o “empatia”. En concret, un rotund 92% esmenta l’ocupació “estable”, “sostenible” o “durador”, com el seu gran desig per al proper decenni, Aquesta dada podria ser lògic, en la mesura que un 56% dels enquestats es troba desocupat (El 100% dels enquestats en aquesta situació ha esmentat l’ocupació com a desig); però, entre els ocupats també està present en un majoritari 82% dels casos: “que em duri la feina”, “Que segueixi treballant” o “que em renovin el contracte” són algunes de les respostes.

D’altra banda, cal destacar que un 64% de les persones amb discapacitat ha sentit discriminació laboral alguna vegada a la vida, ja sigui en el procés de selecció o en el propi exercici de la feina. Una altra dada per a subratllar és l’escassa confiança laboral que presenten gran part dels enquestats: un 76% creu que la seva discapacitat és un obstacle a l’hora d’accedir a una ocupació.

A més, un 90% dels enquestats coincideix que trobar feina “és ara més difícil que mai”, causa de la forta competència fruit de l’increment de l’atur que ha ocasionat la pandèmia.

Segons Mesonero: “l’ocupació és la resposta integral a totes les situacions d’exclusió social, a proporcionar independència econòmica, realització personal i incrementar la xarxa de contactes. En el cas de les persones amb discapacitat suposa l’element per excel·lència de normalització i realització personal, i és per això que el situen en el centre dels seus desitjos”.

Per darrere de l’ocupació, un 85% dels enquestats reivindica la normalització de la discapacitat en la societat. “Que no em mirin estrany per la meva discapacitat” o “que la discapacitat deixi de ser vista com una cosa negatiu i lacrimogen” són algunes respostes en aquesta línia.

El tercer desig més repetit té a veure amb l’empatia: un 64% reclama aquest valor com a pilar per eradicar prejudicis i la discriminació que se’n deriva. “Si la societat no es posa en el lloc de les persones amb discapacitat, difícilment podrà aconseguir-se la igualtat “– suggereix un dels enquestats.

Altres de les demandes més repetides són l’Accessibilitat Universal (55%), la major inversió en salut i investigació (52%) o l’habitatge a l’abast de tots (45%). A més, un 35% demana a la propera dècada un major compromís polític cap a les persones amb discapacitat. Tanquen el “TOP 10” de desitjos el “Amor”, “la pau mundial” i “derrotar la COVID-19”.

EL TELETREBALL: ACCELERADOR O FRE PER A LA INCLUSIÓ?

L’enquesta també dedica un apartat al teletreball, un element reivindicat històricament per les persones amb discapacitat, ja que evita el desplaçaments al centre de treball. En aquest sentit es pot fer una doble lectura de cara a la dècada de 2020. Va a disparar l’accés al mercat al laboral o va a frenar la normalització, davant la limitació de les xarxes socials?

Les opinions estan dividides: el 56% creu que serà positiu per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat, però el 44% tem que la seva generalització repercuteixi negativament, a causa de la falta de contacte presencial que dificulta l’empatia i l’intercanvi de valors.

La percepció varia molt en funció del tipus de discapacitat. Les persones amb discapacitat física i problemes de mobilitat aposten pel teletreball com a trampolí d’inclusió social i un 81% ho valora positivament, mentre que aquells amb discapacitat psíquica o intel·lectual creuen que pot invisibilitzar la discapacitat i reforçar l’estigma -només un 36% ho valora de manera positivament. Per la seva banda, les persones amb discapacitat sensorial equilibren la balança: un 55% confia en el treball en remot com a aliat d’inclusió, enfront d’un 45% que creu que, per contra, és brou de cultiu d’exclusió.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES