Dimarts, 30 novembre 2021
IniciDiscapacitatACAPPS fa arribar 300 mascaretes transparents a empreses que tenen persones amb...

ACAPPS fa arribar 300 mascaretes transparents a empreses que tenen persones amb sordesa al seu equip

La utilització de la mascareta ha fet perdre la feina a persones amb discapacitat autidiva

mascaretes transparents empreses persones sordesa
La utilització de les mascaretes transparents facilita la comunicació en l’entorn laboral // Foto: ACAPPS

ACAPPS, l’associació catalana de famílies i persones amb sordesa, ha fet arribar recentment 300 mascaretes transparents a empreses amb treballadors/es amb sordesa al seu equip. La pandèmia i la utilització obligada de la mascareta ha afectat de manera especial a les 180.000 persones amb discapacitat auditiva que hi ha a Catalunya, també en l’àmbit de la feina.

Com explica Virginia, una de les veus actives de la campanya #VullLlegirElsLlavis d’ACAPPS, hi ha persones amb sordesa que han perdut la seva feina. “Una companya és farmacèutica. Té discapacitat auditiva i, en no poder llegir els llavis amb les mascaretes, no podia continuar atenent als clients. No li han renovat el contracte. Amb les mascaretes se’ns ha afegit una limitació en la comunicació que no teníem. El fet de no poder-nos comunicar amb l’entorn ens fa perdre la nostra autonomia i això ens genera ansietat i depressió ”.

diari-discapacitat-300x250e

De fet, des del Servei d’Orientació i Inserció laboral d’ACAPPS s’han atès, d’ençà l’inici de la pandèmia, prop de 200 persones amb sordesa en recerca de feina i/o amb problemes de comunicació en el seu lloc de feina per no tenir mascaretes transparents i no poder llegir els llavis dels companys i/o clients en el cas de tenir feines d’atenció al públic.

“La sordesa és una discapacitat que no es veu però hi és. Hem de pensar que el 97% de les persones amb sordesa es comuniquen en llengua oral i llegeixen els llavis per saber què els diuen. Les persones que atenem treballen en diversitat de perfils professionals però totes tenen en comú que ara necessiten mascaretes transparents per comunicar-se en el seu lloc de feina. Per donar resposta a aquesta necessitat, enviem 300 mascaretes que hem adquirit a ACAPPS per a les empreses amb les que col·laborem i que tenen treballadors amb sordesa” explica Laia Sullastres, directora de l’associació ACAPPS.

D’altra banda, la Federació ACAPPS també alerta que les mascaretes transparents, a més de permetre llegir bé els llavis a diferents distàncies, han de garantir la seguretat i la protecció eficient contra el virus. Per això recomanen que, per al seu ús segur, s’adquireixin mascaretes certificades per laboratoris acreditats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES