Divendres, 3 maig 2024
spot_img
IniciSANT JORDIUns 115 alumnes de 10 escoles de Mataró participen en la primera...

Uns 115 alumnes de 10 escoles de Mataró participen en la primera Mostra de lectura en veu alta inclusiva

La Mostra "Molt més que llegir" ha comptat amb la participació d’infants amb pluridiscapacitat de l’Escola l’Arboç de la Fundació el Maresme o persones que estan en les primeres etapes de la lectura

l'escola l'arboç a la 1a mostra de lectura en veu alta
Alumnes de L’Escola l’Arboç participant a la 1a Mostra de lectura en veu alta // Foto: Fundació el Maresme

La Mostra “Molt més que llegir” ha estat una de les novetats més rellevants d’aquest Sant Jordi inclusiu 2024 a Mataró. És el primer certamen inclusiu de lectura en veu alta que compta amb la participació d’infants amb pluridiscapacitat o persones que estan en les primeres etapes de la lectura. Segons Marta Martín, mestra de l’Escola l’Arboç de la Fundació el Maresme, aquesta iniciativa sorgeix de la necessitat de crear una mostra que inclogui totes les persones que comencen a llegir, incloent-hi els lectors i les lectores emergents, i, alhora, de fer visible la lectura com un acte comunicatiu.

Durant la Mostra, celebrada al pati de la residència Sant Josep de Mataró, els alumnes de l’Escola l’Arboç han recitat el poema “Bombolles”, de Joana Raspall, d’una manera sensorial: alliberant bombolles de sabó cap a l’auditori. En aquesta activitat han participat 4 alumnes amb suports diferents. Martín explica que s’ha buscat la manera que aquests alumnes puguin comunicar-se millor per poder llegir aquest poema. Alguns ho fan llegint amb els ulls, altres prement un botó que emet la veu i altres mirant unes imatges i dient-les amb la boca.

Pel que fa als llibres en Lectura Fàcil, la Fundació el Maresme s’ha unit, un any més, a Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, per recordar la importància de fomentar l’accessibilitat cognitiva. Això implica adaptar els llibres i textos perquè siguin comprensibles per a tothom, permetent així gaudir d’una diada de Sant Jordi més inclusiva. Les entitats del sector també recalquen la importància que les editorials publiquin més llibres adaptats en lectura fàcil, perquè les biblioteques públiques de Catalunya disposin d’un major nombre d’aquests materials. Actualment, aquests llibres només representen el 0,45% del total. Amb l’objectiu de fer-ho visible, s’han omplert les xarxes socials de recomanacions de llibres. En el marc d’aquesta campanya, Dincat ha promogut un sorteig de llibres en Lectura Fàcil, valorat en 150€, per aconseguir que les xarxes socials estiguin plenes de recomanacions de llibres accessibles.

Per fer de Sant Jordi una festa més inclusiva, la Fundació el Maresme ha tornat a muntar parades de roses i artesania solidària als diferents barris de la ciutat i de la comarca. En total, s’han posat a la venda 3.300 roses, 770 productes d’artesania únics i la col·lecció de contes d’en Santi, entre els quals es troba el número 11è: “No ho puc evitar!”. Aquesta fundació, sense ànim de lucre, promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del Maresme i les seves famílies. A més, treballa per fer visibles els drets d’aquest col·lectiu, reclamar-los i fomentar la seva participació activa i inclusiva a través d’una àmplia xarxa de serveis i centres especialitzats.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content