Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALLa taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual és 45 punts...

La taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual és 45 punts inferior al de la resta de la població

Segons l'últim informe de l'INE sobre l'Ocupació de les Persones amb Discapacitat, la taxa d'activitat per a les persones amb discapacitat intel·lectual es situa en un 36,4%, 41,6 punts menys que la població sense discapacitat, i la taxa d'ocupació registra un 23,8%, 44,8 punts menys que la resta de la ciutadania

persona amb discapacitat intel·lectual treballant
Persona amb discapacitat intel·lectual treballant // Foto: Plena Inclusió

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, Plena Inclusió Espanya i l’Associació Empresarial per a la Discapacitat (AEDIS) van fer una crida d’alerta sobre la situació preocupant de l’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual a Espanya.

Segons l’últim informe de l’INE sobre l’Ocupació de les Persones amb Discapacitat, la taxa d’activitat per a les persones amb discapacitat intel·lectual es situa en un 36,4%, 41,6 punts menys que la població sense discapacitat, i la taxa d’ocupació registra un 23,8%, 44,8 punts menys que la resta de la ciutadania.

En aquest context, Plena Inclusió Espanya i l’Associació Empresarial per a la Discapacitat (AEDIS), dues plataformes associatives, que gestionen 4.000 centres i serveis que ofereixen suport a més de 150.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, fan una crida d’alerta sobre la situació preocupant de l’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual a Espanya.  

“És crucial reflexionar sobre les desigualtats que persisteixen en l’accés a l’ocupació. Les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies exigeixen igualtat de drets en l’accés a l’ocupació, que és un dret fonamental per a tota la ciutadania”, afirma Carmen Laucirica, presidenta de Plena Inclusió Espanya. A més, Laucirica destaca la necessitat que les administracions públiques revisin les polítiques de prestacions econòmiques i socials per afavorir-ne la compatibilitat amb l’ocupació.

“Volem fer una crida a l’acció a tots els agents implicats: administracions públiques, empreses, sindicats i societat en general. Tots tenim la responsabilitat de treballar junts per crear un mercat laboral més inclusiu i accessible per a les persones amb discapacitat intel·lectual”, reclama Pedro Calderón, president d’AEDIS.

Amb l’objectiu de reflexionar sobre aquests temes i proposar solucions, Plena Inclusió i AEDIS organitzen a Santander, els dies 30 i 31 de maig, el I Congrés Internacional sobre el Futur de l’Ocupació de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual.

El congrés, que coincideix amb el 60è aniversari de Plena Inclusió, pretén crear un espai de debat i reflexió sobre la realitat i el futur de l’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual en un context de transformació dels models econòmics i socials. Hi participaran experts en el mercat laboral, representants de l’Administració Pública, empreses i entitats del sector de la discapacitat.

Plena Inclusió Espanya, Plena Inclusió Cantàbria i AEDIS esperen que aquest congrés sigui un punt de partida per avançar en la construcció d’una societat més inclusiva, on totes les persones, independentment de la seva discapacitat, tinguin les mateixes oportunitats per trobar una feina digna i desenvolupar-ne el seu potencial.

Secció patrocinada per
LOGOTIP_federacio-Traspa

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content