Dimarts, 20 febrer 2024
IniciMOBILITATTorna a Barcelona la campanya de sensibilització sobre el bon ús dels...

Torna a Barcelona la campanya de sensibilització sobre el bon ús dels espais i seients reservats al transport públic

Sota el lema “Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita”

campanya prioritat absoluta al transport públic barcelona
Una de les imatges de la campanya, amb una dona que porta una pròtesi a la tibia // Foto: TMB

Sota el lema “Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita”, ha tornat la campanya organitzada per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que busca sensibilitzar i fomentar l’ús cívic dels seients i espais reservats del transport públic, així com la prioritat als ascensors. A més, es visibilitza el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda i altres discapacitats.

La campanya inclou tres testimonis que comparteixen els obstacles amb què es troben en utilitzar el transport públic. Així, els protagonistes incideixen en la importància de cedir els espais preferents a les persones amb mobilitat reduïda, donar prioritat a qui ho necessita i respectar els espais reservats per a cadires de rodes.

Amb l’objectiu de fer el transport públic més accessible per a tothom, es preparen accions per millorar la visibilitat i fer més comprensibles les indicacions. Com a novetat, es proposa l’ús de vinils especials als ascensors per destacar l’ús prioritari. A més, s’han impulsat millores en els espais reservats dels nous trens.

Des de l’any 2007, tota la xarxa d’autobusos de TMB està preparada per transportar persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. La xarxa disposa de les següents mesures accessibles: rampes, plataformes baixes, sol antilliscant, àrees reservades per a persones amb cadira de rodes, seients d’ús preferent per a persones amb mobilitat reduïda, polsadors amb sistema Braille i un sistema d’informació visual i acústica.

Pel seu costat, en la seva gran majoria, la xarxa de metro està equipada amb ascensors de connexió entre el carrer, el vestíbul i les andanes. Les zones que no compten amb aquesta instal·lació, es troben en obres o en tramitació.

Tota la informació de la campanya es pot consultar en el següent enllaç.

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD)

Secció patrocinada per
taxiamic

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content