Divendres, 27 gener 2023
Divendres, 27 gener 2023
IniciEntitatsTac Osona engega una empresa d’inserció laboral amb la col·laboració de l’Ajuntament...

Tac Osona engega una empresa d’inserció laboral amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu

Després d’un any de funcionament, Tac Osona Empresa d’Inserció SLU ha contractat 15 persones en procés d’inserció

presentació empresa inserció tac osona
La presentació s’ha fet aquest matí a la piscina municipal de Manlleu // Foto: Sant Tomàs

Avui s’ha presentat a Manlleu l’empresa Tac Osona Empresa d’Inserció SLU, creada per la Fundació Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, amb el suport i l’impuls de l’Ajuntament de Manlleu, i que es dedica a inserir sociolaboralment persones que tenen dificultats per trobar feina en el sector de la neteja i el manteniment d’espais. A dia d’avui l’empresa d’inserció compta amb 15 persones treballadores en procés d’inserció, 8 homes i 7 dones, principalment de Manlleu, la majoria de més de 45 anys.

anunci guies d'arrel

En l’acte que s’ha fet aquest matí, per part de Sant Tomàs i Tac Osona hi han intervingut el vicepresident primer, Bernat Prat, el director de l’Àrea Empresarial, Ricard Gorgals, i la responsable de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional, Chus Cordero, i per part de l’Ajuntament de Manlleu, l’alcalde, Àlex Garrido, el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, i el regidor de Serveis Socials i membre del patronat de Sant Tomàs en representació del consistori manlleuenc, Pere Compte. També hi han participat dos treballadors de l’empresa d’inserció, Yaritza Ribera i Mohamed Rouji. La presentació s’ha fet a la Piscina Municipal de Manlleu que, precisament, és una de les instal·lacions que netegen persones de l’empresa d’inserció de Tac Osona.

En la presentació, l’alcalde ha explicat que “a Manlleu hi ha un atur estructural de persones que porten molts anys sense trobar una feina, i que, sense ajuda, tenen molt difícil aconseguir una oportunitat laboral. Des de l’empresa d’inserció se’ls dona precisament l’oportunitat de treballar i d’acabar inserint-se en el mercat de treball”.

Banner 300x250px EnBucle3

Bernat Prat ha explicat que el Patronat de Tac Osona va aprovar la creació de l’empresa d’inserció el 2019, i es va posar en marxa el primer trimestre de 2020, just abans de la pandèmia de la Covid-19. Prat ha destacat que “les persones contractades per l’empresa d’inserció treballen conjuntament amb persones del CET, i la diversitat de perfils, amb diferents talents i capacitats, suposa un enriquiment per a l’organització i afavoreix la inclusió dels diferents col·lectius”.

Per part seva, el regidor Pere Compte ha agraït la tasca de les entitats socials a l’hora de treballar conjuntament amb les administracions per donar resposta a les necessitats de la societat, i ha remarcat que “sempre hi són quan les necessitem”. El regidor Eudald Sellarès ha agraït el treball transversal a dins de l’Ajuntament i en coordinació amb les entitats socials i ha remarcat la importància d’oferir oportunitats a les persones que ho necessiten, com fa l’empresa d’inserció.

Ricard Gorgals ha explicat que la necessitat de crear Tac Osona Empresa d’Inserció SLU es va detectar a la Xarxa d’Iniciatives d’Economia Social i Solidària (XEES) de Manlleu, de la qual Tac Osona en forma part. Després d’un treball conjunt entre Tac i l’Ajuntament per veure com es podia oferir una sortida laboral a aquestes persones en situació vulnerable desocupades es va impulsar l’empresa d’inserció per treballar en el sector de la neteja, la desinfecció i el manteniment d’espais.

Gorgals ha volgut remarcar el suport per part de les administracions a través de la licitació de contractes reservats, tal com preveu la Llei 9/2017 de contractes del sector públic, per la qual es fan determinades licitacions perquè les executin CETs o empreses d’inserció, i ha posat com a exemple l’Ajuntament de Manlleu.

Gorgals també ha afirmat que després d’un any de funcionament, el balanç és positiu ja que si bé ha estat un any difícil per la pandèmia de la Covid-19, en el sector de la neteja i la desinfecció hi ha hagut feina, i Tac Osona ha incrementat els clients d’aquest sector i ha pogut ocupar-hi persones.

Per la seva banda, Chus Cordero ha explicat que “des de Tac Osona en lloc de parlar de persones en risc d’exclusió social volem canviar la mirada que fem cap a aquestes persones i parlem de persones en procés d’inserció, posant precisament el focus en l’oportunitat que representa per elles ser contractades per l’empresa d’inserció, que actua de pont cap a l’empresa ordinària”.

Cordero ha remarcat el treball conjunt amb l’Ajuntament de Manlleu per la selecció de les persones, ja que Tac Osona empresa d’inserció SLU contracta persones per dues vies: a través del Programa Incorpora de Sant Tomàs, o a través dels candidats que proposa el Servei local d‘ocupació de l’OPE de Manlleu, que fa una preselecció de les persones que poden ocupar algun dels llocs de treball, i garanteix que tenen el perfil competencial requerit i que compleixen els requisits per ser contractades per una empresa d’inserció.

En la seva intervenció, Mohamed Rouji s’ha mostrat content de treballar a l’empresa d’inserció. Ha explicat que durant temps va fer recerca de feina, va fer cursos a l’Ajuntament, va trobar feines però no li duraven, i finalment va acabar trobant feina a l’empresa d’inserció, on ja hi porta mesos treballant i s’ha mostrat content per aconseguir una continuïtat laboral.

Per la seva part, Yaritza Ribera ha explicat que també va fer cursos de formació i va trobar persones que la van ajudar a tirar endavant, i s’ha mostrat contenta per l’oportunitat de treballar que li ha donat l’empresa d’inserció.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content