Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciRESPONSABILITAT SOCIALSalut suspèn la conferència ‘L’Autisme és recuperable’ prevista per aquest dissabte a...

Salut suspèn la conferència ‘L’Autisme és recuperable’ prevista per aquest dissabte a Lleida

El seu organitzador, Josep Pàmies pretenia promocionar el clorit de sodi, un compost declarat "il·legal i perillós" per l'Agència Espanyola del Medicament

salut suspèn conferència l'autisme es recuperable
El clorit de sodi és un compost declarat il·legal i perillós // Foto: Autismo España

El Servei Català de Salut ha suspès la celebració de la conferència ‘L’Autisme és recuperable’ prevista per aquest dissabte a Lleida i va demanar al seu organitzador, Josep Pàmies, que informi sobre les mesures adoptades per complir aquesta decisió.

Així ho va anunciar aquest dijous Autismo España, que des de l’agost demana la cancel·lació d’aquest esdeveniment, per considerar que s’hi pretenia fer promoció del clorit de sodi, un compost declarat “il·legal i perillós” per l’Agència Espanyola del Medicament.

Amb aquesta resolució, el Servei Català de Salut dóna resposta a la petició que va fer el Centre Espanyol sobre Trastorn de l’Espectre de l’Autisme quan Autismo España el va informar de l’organització d’aquesta conferència. A parer seu, aquesta “suposava una clara vulneració dels drets de les persones amb autisme i les seves famílies i podia posar en greu risc la seva salut”.

En una nota de premsa, Autismo España va expressar la seva “satisfacció” per la cancel·lació d’aquest esdeveniment i va agrair l’actuació “rotunda” del Servei Català de Salut, “vetllant pels drets de les persones amb autisme”.

“També mostrem el nostre agraïment al Centre Espanyol sobre Trastorn de l´Espectre de l’Autisme que, en tenir coneixement dels fets per part de la Confederació, va posar en marxa les accions oportunes amb els òrgans i institucions competents, que van donar com a resultat la cancel·lació de la conferència “, va afegir.

El mes d’agost passat, Autismo España va tenir coneixement que Josep Pàmies, de qui diu que és “representant de les pseudociències i defensor de l’ús del MMS per curar l’autisme”, havia organitzat una conferència amb l’objectiu de promocionar aquest compost declarat il·legal per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

A més de mostrar públicament el seu “més absolut rebuig”, la Confederació va posar aquest fet en coneixement de les autoritats i administracions competents, a fi que prenguessin les mesures oportunes per evitar-ne la celebració.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content