La Generalitat sancionarà els organitzadors d’un congrés que promovia un fàrmac il·legal per la cura de l’autisme

El MMS està prohibit a Espanya des del 2010 pels seus efectes negatius

laura vergés salut fàrmac il·legal autisme
La consellera del Departament de Salut, Alba Vergés // Foto: gencat

La Generalitat sancionarà als organitzadors d’un congrés pseudocientífic sobre autisme que es va celebrar ahir a Balaguer (Lleida), en el que asseguraven que podien curar aquesta malaltia del neurodesenvolupament amb un fàrmac que havia estat declarat il·legal a Espanya.

Els organitzadors van fer oïdes sordes als advertiments del Departament de Salut, tot i que en un principi havien anunciat que suspendrien el congrés, no només duent a terme l’esdeveniment, sinó fins i tot retransmetent-lo per les xarxes socials.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Segons els organitzadors de l’esdeveniment, la cura de l’autisme és possible amb una solució de clorit de sodi i àcid cítric (MMS, Miracle Mineral Solution), un producte prohibit pel Ministeri de Sanitat des del 2010 pels seus efectes potencialment greus per a la salut.

El Departament de Salut els va advertir dels riscos i delictes en què podrien incórrer per promocionar aquest fàrmac. “El fet que es faci un acte en el que es pugui promoure l’ús d’un producte que presenta riscos per a la salut i que ha estat tipificat com medicament il·legal porta a considerar que suposa un risc imminent i extraordinari per a la salut si les persones que assisteixen decideixen donar el clorit sòdic a familiars que tinguin autisme” apuntava Salut en el seu requeriment.

BANER_300X250

Un dels organitzadors, l’agricultor Sergi Pàmies, ha apel·lat al dret a la llibertat d’expressió per seguir endavant en la celebració de l’acte a través de la seva pàgina de Facebook.

La Generalitat, que no podia impedir la celebració de l’acte preventivament, precisament per aquesta raó, sí que ha obert un expedient sancionador contra els organitzadors per promocionar un fàrmac prohibit al país.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*