Relativa satisfacció pels increments mínims aprovats en el finançament públic del sector de la discapacitat

La Fundació el Maresme alerta que no s’ha arribat als mínims exigibles

satisfacció-increments-mínim-finançament-sector-discapacitat-1
Els sector se ha mobilitzat en cinc ocasions durant aquest any // Foto: Fundació el Maresme

L’Estat espanyol ha aprovat una subvenció addicional de finançament del 5% destinada al manteniment de llocs de treball de les persones amb discapacitat amb especials dificultats als Centres Especials de Treball. Això sumat a la voluntat del govern de la Generalitat de fer un mínim increment de les tarifes dels mòduls assistencials, suposaran una bombona d’oxigen per aquests centres, que des de principis d’any estan suportant l’increment del salari mínim interprofessional.

Tot i aquestes bones notícies, entitats com la Fundació el Maresme, han alertat que amb aquestes mesures no s’ha arribat als mínims exigibles. Per això seguiran exigint a la Generalitat la concreció de solucions urgents i dotar els recursos necessaris que permetin: arribar al 75% de l’SMI de subvenció per les persones amb especials dificultats que treballen en centres especials de treball (CETs); Incrementar les tarifes de finançament dels serveis d’atenció; Promoure i recolzar nous models per donar atenció a l’envelliment prematur de persones amb discapacitat intel·lectual; i una aposta clara i estable d’ajudes a les inversions. D’altra banda segueix reclamant tenir una planificació plurianual del finançament i acabar amb els retards en els pagaments.

BANER_300X250

Pel que fa al Govern de l’Estat, mantindrà la seva demanda perquè el sistema de repartiment dels fons estatals per als CETs es faci en funció del número de treballadors de cada comunitat autònoma en lloc de fer-ho en base a criteris generalistes com fins ara. 

Per l’entitat cal incrementar els recursos per CET que es destinen a Catalunya ja que té el 23% de les persones amb discapacitat que treballen a CET del conjunt de l’estat, però només rep el 16% dels recursos (aquest 23% arriba al 27% si parlem en termes de persones amb especials dificultats).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*