La pujada del salari mínim interprofessional posa en risc la viabilitat de molts Centres Especials de Treball

La gran part dels seus treballadors cobren el SMI

salari mínim risc viabilitat cet
El 66% dels treballadors dels CET cobren el SMI // Foto: Fundació MAP

A partir de l’1 de gener de 2019, o sigui d’aquí una setmana, entra en vigor la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) que va aprovar el Consell de Ministres el passat divendres 21 de desembre a Barcelona.

Aquesta pujada, que gairebé des de tots els estaments socials s’ha vist com una bona notícia, significa un greu problema pels Centres Especials de Treball (CET), on el 66% dels seus treballadors (un total de 47.366) cobren en base al SMI, segons dades de l’UGT.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La pujada del SMI obligarà a un augment dels recursos per finançar aquests centres, que en la majoria dels casos, és la Generalitat qui costeja el 50% del salari dels seus treballadors.

Segons dades del Departament de Treball, el pressupost total pels CETs és de 85 milions d’euros, dels quals 50 provenen del Govern central, via Conferència Sectorial d’Ocupació, i els 35 milions restants els posa la Generalitat, sent aquesta comunitat l’única que aporta fons propis per a la seva subvenció.

BANER_300X250

Però l’augment del salari mínim interprofessional suposarà una inversió extra que en el cas la patronal AEES Dincat, ha xifrat en 11 milions d’euros que la Generalitat haurà d’abonar-lis per costejar els salaris dels 9.700 treballadors amb ‘especial discapacitat’ que treballen en els seus 90 centres especials de treball.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*