Divendres, 30 setembre 2022
Divendres, 30 setembre 2022
IniciInclusió LaboralProp del 60% de les persones amb discapacitat creuen que tenen poques...

Prop del 60% de les persones amb discapacitat creuen que tenen poques oportunitats en el mercat laboral del futur

Fundació Randstad i la UOC publiquen l’estudi ‘El mercat laboral del futur i la seva afectació a les persones amb discapacitat’

informe mercat laboral persones amb discapacitat
Portada de l’informe sobre el mercat laboral de les persones amb discapacitat // Foto: Fundació Randstad

Segons l’estudi ‘El mercat laboral del futur i la seva afectació a les persones amb discapacitat’, publicat la Fundació Randstad i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el 59% de les persones amb discapacitat creuen que tenen poques oportunitats laborals, xifra que augmenta fins el 67,9% quan ens referim al col·lectiu de la discapacitat intel·lectual.

Aquest informe, realitzat per la investigadora de la UOC Marta López Costa, té com a principal objectiu analitzar les oportunitats de les noves ocupacions que ja han arribat i que estan per arribar. Els avantatges que s’ofereixen al mercat laboral estan diagnosticats per l’autora des de la perspectiva de les persones amb discapacitat. Així mateix, s’analitza l’existència de una bretxa d’oportunitats de nous llocs de treball entre els diferents tipus de discapacitats.

Entre altres dades, l’estudi també mostra les dificultats que troben les persones amb discapacitat en l’emprenedoria i la creació de les seves pròpies empreses. De la mateixa manera, l’anàlisi demostra com els recents avenços tecnològics digitals estan eliminant les ofertes de treball relacionades amb tasques rutinàries, tant cognitives com manuals.

En aquest sentit, els resultats de la investigació posen de manifest la problemàtica de l’empleabilitat de les persones amb discapacitat, ja que la majoria de les ofertes fan referència a treballs rutinaris manuals (59,12%), seguit de treballs rutinaris cognitius (28,06%). Així, un 87,18% de les ofertes laborals estan en perill de desaparèixer i les seves tasques ser reemplaçades per tecnologia digital. Només un 12,82% de les ofertes analitzades impliquen treballs no rutinaris cognitius i/o manuals.

El nombre més gran de persones amb discapacitat es concentra dins del sector dels serveis, a les activitats com ara jardineria i atenció al públic. La majoria d’ofertes també són al sector de serveis de tecnologia de la informació i les telecomunicacions.

Pocs d’aquests sectors, on actualment estan en actiu les persones amb discapacitat, tenen relació amb les tendències internacionals sobre la creació de nous llocs de treball, que apunten a una demanda més gran de llocs de treball relacionats amb l’economia verda, economia de dades i intel·ligència artificial, economia de la cura així com nous perfils d’enginyeria, desenvolupament de producte i el núvol.

Segons explica Maria Viver, directora de la Fundació Randstad, ”és fonamental apropar les oportunitats de la digitalització a les persones amb discapacitat. Per això cal reduir bretxes i adaptar-se a les necessitats del mercat. Millorar la seva formació i fer la tecnologia accessible per a tothom”.

Per la seva banda, Jordi Planella, director de la Càtedra Fundació Randstad-UOC de Discapacitat, Ocupació i Innovació Social, creu que “cal impulsar estudis i investigacions que ens permetin entendre les demandes del mercat laboral i avancem oferint la formació adequada perquè les persones amb diversitat funcional tinguin les mateixes oportunitats d’accés als llocs de treball. Hem de construir de manera accelerada les bases que tenen de sostenir una societat inclusiva formada per organitzacions diverses”.

En aquest sentit, Marta López Costa, autora de l’estudi, explica que “per a una bona inclusió de les persones amb discapacitat en les feines del futur és imprescindible que la societat entengui la necessitat de la inclusió laboral, ja que aquesta reportarà uns grans beneficis a nivell social però també econòmics”.

Aquest estudi forma part de les activitats de la Càtedra Fundació Randstad-UOC sobre Discapacitat, Ocupació i Innovació Social, dirigida pel catedràtic dels Estudis de Psicologia i Ciència de l’Educació de la UOC, Jordi Planella, que les dues entitats van crear a 2019 amb la intenció de fomentar la integració a l’entorn laboral de les persones amb discapacitat en igualtat d’oportunitats i de generar coneixement al voltant de la diversitat funcional.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content