Presentació de la Fundació Romper Barreras per donar suport tecnològic a les persones amb discapacitat

En un acte a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

presentació-fundacio-romper-barreras-suport-tecnològic-discapacitat
Després de la presentació de la fundació es va celebrar una taula rodona // Foto: Fundació Romper Barreras

El col·lectiu de les persones amb discapacitat compte des d’ara amb un nou aliat tecnològic, la Fundación Romper Barreras, que es va presentar aquest dimarts 18 de juny en un acte celebrat a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

Aquesta nova fundació -ideada per Joaquín Romero, arquitecte tècnic afectat d’esclerosi múltiple que va morir l’any passat- neix amb l’objectiu de facilitar l’ús de la tecnologia de suport a les persones amb discapacitat per millorar la seva qualitat de vida i augmentar la seva autonomia personal.

BANER_300X250

El president de Romper Barreras, Borja Romero, va ser l’encarregat de conduir l’acte de presentació, que va tenir dues parts ben diferenciades. Primer es van donar a conèixer els motius fundacionals de l’entitat, així com els principals projectes amb els que arrenca la fundació: l’octava edició dels Premis Romper Barreras i el projecte MiVoz, que compta amb la col·laboració de l’empresa tecnològica HP i el grup  Ahola de la Universitat del País Basc.

A continuació es va realitzar una taula rodona que va posar de manifest la importància d’aconseguir una major relació entre les entitats, afectats, administració pública, universitats i empresa privada.

En la mateixa hi van participar Mireia Mata i Solsona, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya; Francisco Santiago Aranda, president de l’associació Mi Princesa Rett; Óscar Casas Piedrafita, investigador i docent de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Jaume Puig Adamuz, fundador de la startup d’ulleres digitals per a persones amb baixa visió Biel Glasses; i Jordi Sabaté, afectat d’ELA i usuari de tecnologia de suport.

Els Premis Romper Barreras

Com s’ha citat, uns dels projectes en marxa de la nova fundació és la organització dels Premis Romper Barreras, que enguany arriben a la 8a edició, i que per primera vegada, premiarà tres categories: individual, col·lectiva i estudiants. Els premiats, que es donaran a conèixer la propera tardor, rebran una dotació econòmica en metàl·lic i en productes tecnològics per valor de més de 20.000 €.

Els Premis Trencar Barreres tenen com a objectiu promoure l’aplicació de la tecnologia de suport (qualsevol producte o programari usat per incrementar, mantenir o millorar les capacitats funcionals de persones amb discapacitat) com eina per a l’autonomia, l’aprenentatge, la recuperació i la integració social i laboral de totes les persones.

El termini de recepció de candidatures ja està obert i finalitza el 3 d’octubre de 2019. La cerimònia de lliurament dels Premis es durà a terme el proper 12 de desembre a l’Aula Magna de la Universitat Abat Oliva CEU a Barcelona.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*