El 2on Congrés de l’Acció Social a Catalunya se centrarà en l’autonomia personal i l’atenció de proximitat

La nova edició d’Inclusió.cat se celebra el 3 i 4 de juliol a la UVic

congré acció social autonomia personal atenció proximitat
Un dels temes que s’abordarà serà el d’Atenció domiciliària // Foto: Obra Social “la Caixa”

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) organitzaran, el 3 i 4 de juliol a la UVic, la segona edició del Congrés de l’Acció Social Inclusió.cat. Després d’una primera edició, fa dos anys, dedicada a l’atenció integrada social i sanitària des dels serveis socials, en aquesta ocasió l’eix conductor serà la promoció de l’autonomia personal i l’atenció des de la proximitat. De moment, 300 persones ja s’han inscrit al congrés, que compta amb 110 comunicacions i pòsters presentats.

L’atenció en l’entorn domiciliari

El Sistema català de Serveis Socials es proposa abordar l’envelliment de la població catalana des d’una vessant preventiva, empoderadora, centrada en la persona i propera al seu entorn quotidià. Inclusió.cat és el punt de trobada del coneixement científic al voltant de l’abordatge de l’autonomia personal i l’atenció en l’entorn domiciliari –a les llars i en l’entorn comunitari.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Davant el repte de la transformació del sistema per tal d’alinear-lo amb aquesta visió, Inclusió.cat s’erigeix com un referent i un punt de trobada de tots els actors que configuren el Sistema Català de Serveis Socials, així com un espai de generació i divulgació de coneixement.

Al llarg del congrés es donarà visibilitat al millor coneixement científic al voltant de l’autonomia personal i l’atenció a l’entorn domiciliari a Catalunya i a d’altres països. Entre els ponents que hi prendran part figuren Adelina Comas-Herrera, investigadora a Personal Social Services Research Unit de la London School of Economics, que farà la sessió plenària inaugural, i Xavier Marcet, CEO a Lead to Change. Pel que fa a les taules rodones, versaran sobre la prevenció i l’atenció integrada en l’entorn domiciliari i comunitari; sobre els models europeus de promoció de l’autonomia; i sobre els models organitzatius centrats en les persones cap a on s’ha d’avançar.

BANER_300X250

Quatre eixos de reflexió

Les comunicacions orals i els pòsters exposats se centraran en l’anàlisi d’experiències i bones pràctiques contrastades, estudis, recerques i projectes avaluats a l’entorn de quatre eixos de contingut: la prevenció i l’atenció en l’entorn domiciliari i comunitari; els models organitzatius i les plataformes de  serveis de les diferents institucions i entitats que treballen en el Sistema català de Serveis Socials; l’atenció primària i social sanitària, que ha d’avançar cap a l’atenció integrada; i les solucions tecnològiques (digitals, arquitectòniques, de producte, de maquinària…) que poden ser útils en la promoció de l’autonomia de les persones.

A Inclusió.cat hi participaran professionals del Sistema català de Serveis Socials, d’entitats del tercer sector social, responsables polítics, personal investigador, acadèmic i expert en aquest àmbit, així com a estudiants de grau, postgrau i doctorands de les disciplines vinculades als serveis socials.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*