Divendres, 21 juny 2024
IniciEMPRESAGRACARE, innovació i experiència en ortopèdia per satisfer les necessitats de les...

GRACARE, innovació i experiència en ortopèdia per satisfer les necessitats de les persones amb discapacitat

Una empresa líder a Espanya que forma part del Grup Grau Soler, reconegut a nivell internacional amb quatre generacions dedicades a aquest sector

façana gracare ortopedia
Façana de l’empresa situada a Barcelona // Foto: GRACARE

Parlar de GRAU SOLER és parlar de la història viva de l’ortopèdia. Reconeguda com una de les firmes líder en totes les especialitats, aquesta empresa de caràcter familiar porta ja quatre generacions dedicada al món de l’Ortopèdia. 

GRAU SOLER va ser fundada l’any 1941 pel Sr. Grau. Al cap de poc temps, el seu fill, D. Manuel Grau Soler, va destacar com a impulsor de l’Ortopèdia Tècnica moderna a Espanya. La seva filla, Genoveva Grau, va donar continuïtat a l’empresa juntament amb el seu marit, Josep Maria Camós, que va arribar a ocupar la presidència d’Interbor, la Federació Internacional d’Ortopèdia. Actualment és la  filla de tots dos, Beatriz Camós, la que està al capdavant de l’empresa d’aquesta família pionera i innovadora en l’àmbit de l’Ortopèdia. 

Tot aquest esforç i dedicació dedicació al llarg de tants anys ha portat a GRAU SOLER a ser un dels centres ortoprotèsics especialitzats més reconeguts i estar a l’avantguarda en procediments per tractar als seus pacients.

PUBLICITAT

Un exemple és la incorporació de les últimes tecnologies a l’elaboració dels seus productes, mitjançant la digitalització de la presa de mesures, el disseny per ordinador, la fabricació robotitzada i la impressió 3D que, juntament amb la experiència, formació i certificació dels seus tècnics permet oferir una qualitat mai aconseguida abans.

Tant es així que ha estat la primera empresa ortoprotèsica amb certificat de gestió de qualitat ISO 9001 a Catalunya. A més, GRAU SOLER col·labora amb les facultats de Fisioteràpia i Bioenginyeria de diverses universitats espanyoles en la formació dels seus alumnes i és l’única empresa espanyola amb acords amb dues universitats americanes (Loma Linda i North Carolina) per acollir estudiants de darrer any en pràctiques.

L’empresa compta actualment amb cinc divisions: Protèsica; Ortèsica; Mastectomia i Atenció a la Dona; Presoteràpia/Linfedema i Esportiva/Marxa.

PUBLICITAT

Neix GRACARE

L’any 1991, José María Camós funda GRACARE després d’observar que en països com Alemanya i França apareixen establiments dedicats exclusivament a l’assessorament i comercialització dels anomenats productes de suport, que deixen de ser articles secundaris a Ortopèdies i Farmàcies per adquirir una rellevància pròpia.

GRACARE es converteix així en pionera a Espanya en la comercialització especialitzada de productes de suport per a persones amb alguna dificultat funcional deguda a l’edat o patologies neurològiques.

Mogut per la petició de professionals i famílies de donar resposta a les necessitats especials de posicionament, sedestació i mobilitat dels nens amb Paràlisi Cerebral, Camós incorpora l’àrea d’elaboració de seients modelats per infants afectats per aquesta discapacitat, primera al seu dia i referent de qualitat a la actualitat.

Des de llavors GRACARE s’ha convertit en l’empresa líder a Espanya en el seu sector. La seva missió consisteix en millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats funcionals mitjançant l’assessorament especialitzat, la gama més àmplia de productes i la màxima qualitat. A més, l’empresa és Centre Autoritzat dels principals fabricants del sector.

GRACARE compta actualment amb un equip de 20 professionals, amb titulacions en Fisioterapia, Terapia Ocupacional, Tècnica Ortoprotèsica, Física i altres.

Seients moldejables: Experiència, Qualitat i Servei

L’objectiu primordial de GRACARE és oferir productes de màxima qualitat i posar-los a disposició de l’usuari en el menor temps possible, atesa la importància que té per a la seva vida diària.

Un bon exemple són els Seients Moldejats a Mida, la producció dels quals i adaptació la realitza GRACARE íntegrament. El procés inclou l’escanejat 3D, el disseny del motlle, el fresat robotitzat, totes les proves que siguin necessàries fins a l’adaptació perfecta a l’usuari i, finalment, el pintat protector i l’entapissat. Així s’aconsegueix el millor seient disponible actualment.

El lliurament ràpid del producte és fonamental en el cas d’aquests usuaris, que no poden esperar mesos, després de la prescripció mèdica, per obtenir el seu seient. El procés d’elaboració de Gracare, basat sempre en criteris de màxima qualitat, també permet una reducció considerable dels temps d’entrega dels productes, que es poden realitzar en un mateix dia. I alhora suposa un estalvi important dels costos de producció que GRACARE trasllada a l’usuari final oferint més varietat i millors xassis i accessoris per a cada referència del Catàleg de Prestacions.

Gracare ortopèdia interior
Interior de les instal·lacions amb una bateria de cadires adaptades // Foto: GRACARE

D’aquesta manera ofereix gratuïtament a tots els seus seients la pintura protectora necessària per evitar l’oxidació natural de l’espuma i, per tant, la pèrdua de propietats després de pocs mesos d’ús. També subministra, sense cost, una segona funda transpitable d’alta qualitat, per facilitar la higiene de l’usuari.

Servei, Servei, Servei

Els productes de suport són article de primera necessitat. La fallada d’una cadira suposa un trastorn de primera magnitud per al seu usuari, Però, malauradament, les avaries existeixen. En funció de la qualitat del producte es donaran abans o després, però sempre passaran alguna vegada durant la vida del producte.

Tot i això, la majoria d’empreses d’ajudes tècniques són de petita mida i només poden oferir uns serveis tècnics mínims, remetent al fabricant la reparació de les avaries de certa importància, amb el retard i la conseqüent molèstia que suposa per a l’usuari.

GRACARE, a petició dels seus clients, va decidir revolucionar de nou el sector, creant un servei premium integral que reduís al màxim el temps de resolució d’una avaria.

Per això va obrir un Centre de Reparacions de més de 200m2 (carrer Esteràs,1 de Barcelona), que permet allotjar les eines i peces necessàries per a la reparació urgent de la majoria de les avaries. A més, va incorporar al Taller 5 tècnics a temps complet, i els va certificar al Nivell 2 de Manteniment de la majoria dels fabricants principals. Aquest nivell, equivalent al que ofereixen les marques en els seus propis tallers, permet reparacions ràpides de més tipus i major gravetat de avaries, que abans s’havien d’enviar a fàbrica.

Aquest servei premium és gratuït per als clients de Gracare durant la garantia del producte. Després del venciment gaudeixen d’un 50% de reducció en el cost de la mà d’obra.

Evidentment, GRACARE ofereix també cadires de cortesia durant la reparació.

Responsabilitat Social: Medi ambient, Integració, Igualtat i Esport Adaptat

El compromís de GRACARE amb la societat no es limita als serveis i productes que ofereix. També vol comprometre’s en altres aspectes tan rellevants com la protecció del Medi Ambient, la integració de persones, la igualtat femenina i el suport de l’Esport Adaptat.

Pel que fa al primer, ha substituït la majoria dels processos tradicionals a l’Ortopèdia, -alguns nocius amb el Medi Ambient-, per noves tècniques i materials respectuosos. Per exemple, l’escanejat evita l’escaiola que s’utilitzava per realitzar els motlles, mentre que l’eliminació de subcontractacions externes per a la fabricació redueix la petjada de carboni produïda pel transport. A més, empra exclusivament materials i escumes neutres per al medi ambient i recicla les deixalles a través d’empreses certificades.

L’equip de GRACARE està format per dones i homes pràcticament per igual, entre els que hi ha persones amb necessitats especials.

GRACARE és també un ferm defensor de l’esport inclusiu i adaptat com a mitjà per a la integració de persones amb diversitat funcional. La seva contribució és canalitza a través de patrocinis de clubs i d’esportistes individuals, com l’UNES Barcelona (bàsquet), CEM (bàsquet), Comkedem (hoquei), Spartans (rugbi), Up Cabrera (Padell) i Jordi Madera (marathon), entre d’altres.

Tot plegat fa de GRACARE un magnífic exemple d’empresa familiar catalana, històrica, innovadora, de qualitat contrastada, creadora d’ocupació, integradora i compromesa amb la societat.

BOTIGUES GRACARE

  • Gracare Barcelona (seu central)

Carrer Entença, 165 (08029) Barcelona. Tel.: 934.902.629. Mail: info@gracare.com. Whatsapp: 696.319.519. Horari estiu: Dilluns a dijous: 09:00h a 14.00h – 16:00h a 19.00h. Divendres: 09:00h a 14.00h

  • Gracare Barcelona (Delegació)

Carrer Roselló 157 (08036) Barcelona. Tel.: 938.376.304. Mail: rossello@gracare.com. Whatsapp: 628.204.963. Horari estiu: Dilluns a dijous: 09:00h a 14.00h – 16:00h a 19.00h. Divendres: 09:00h a 14.00h

  • Gracare Terrassa (Delegació)

Av. Jacquard, 56J (08222) Terrassa. Tel.: 937.362.549. Mail: terrassa@gracare.com Horari estiu: Dillluns a dijous: 09:00h a 14.00h – 16:00h a 19.00h. Divendres: 09:00h a 14.00h

  • Taller Centre de Reparacions (Barcelona)

Carrer Esteràs, 1

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Carlos Valdivia
Carlos Valdiviahttps://www.diarideladiscapacitat.cat
Periodista i director del Diari de la DisCapacitat. Tinc una discapacitat física i treballo per fer una societat més inclusiva a través dels mitjans de comunicació

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content