Presentació del conte ‘Benvolgut setembre’ de Glòria Francino dins del projecte educatiu Implica’t+

El 26 de juny al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

presentació-conte-benvolgut-setembre-projecte-implicat

El dimecres 26 de juny tindrà lloc la presentació del nou conte Benvolgut setembre, del projecte Implica’t+. Gràcies a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida es repartiran 1.000 exemplars a tots els centres educatius, als Centres de Recursos Pedagògics i a les Biblioteques de la província.

També es presenten tots els contes transcrits en Braille per l’ONCE per als nens cecs. Assistiran Rosa Pujol, vicepresidenta de l’IEI; Carles Vega, delegat d’Educació a Lleida; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Maria del Mar Lluelles, dinamitzadora del projecte Implica’t+; Glòria Francino, autora, i Marisa Amigó, il·lustradora. Serà al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a les 18.00 h.

El conte està inspirat en alguns alumnes de tercer i quart d´ESO del curs 2015- 2016 d’un institut de Lleida, tot i que es pot adaptar a altres etapes i nivells d’estudis.

El diari que escriu l´Ainhoa enceta un passeig per les vivències d’uns joves alumnes, del seu aprenentatge, dels seus pensaments i dels seus desitjos al llarg del curs. Entre converses coneixem les seves activitats quotidianes: fer recerca sobre les feines del camp, indagar sobre personatges referents dins la societat com la Malala, coneixement in situ de jaciments de dinosaures, d´obres representatives de l´art romànic i d’un seguit de costums i tradicions de diferents cultures com les falles, passant pel sedàs de la fantasia de la literatura popular… I també hauran de descobrir l´enigma plantejat a l’inici del relat.

Benvolgut setembre s’estructura en el cicle vital de les estacions de l’any, que també marquen el curs escolar, i en els Principis de la Carta de la Terra, amb la intenció de donar-los a conèixer a l’alumnat, de conscienciar i d´implicar els joves en el seu entorn proper i en cultures llunyanes, en la conservació de la natura i en la millora del món en general.

Benvolgut setembre està escrit en català i en castellà per la Glòria Francino, traduït a l’aranès per Rosa Mari Salgueiro, al francès per Anna Castro, a l’anglès per Balbina Falceto i a l’italià per Raül Vallés. Aquest conte també es publicarà en format digital, com la resta. L’autor del pròleg és Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos ONCE Barcelona.

Implicat+ és un projecte interdisciplinari per treballar els principis de la Carta de la Terra i l’Agenda 2030 a les aules. Està adreçat a l’alumnat de totes les etapes educatives i conté un ampli ventall de propostes didàctiques elaborades amb diferents metodologies de treball. Es pot desenvolupar al llarg de tot un curs escolar o en un moment concret del període lectiu.

Actualment hi treballen 43 docents, de 30 centres diferents, amb el compromís ètic, social i educatiu d’aconseguir un futur digne per a tothom. Implicat+ resta obert a tots els companys i companyes que hi vulguin col·laborar.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*