Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciAccessibilitat UniversalPlena Inclusió impulsarà la creació del nou Centre Espanyol d’Accessibilitat Cognitiva

Plena Inclusió impulsarà la creació del nou Centre Espanyol d’Accessibilitat Cognitiva

El govern central destina 550.000 euros dels Fons de Recuperació Next Generation EU

accessibilitat cognitiva
L’accessibilitat cognitiva és essencial per a les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Plena Inclusió

Plena Inclusió, com a entitat nacional de referència de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, serà l’encarregada de la creació del Centre Espanyol d’Accessibilitat Cognitiva, que està cridat a convertir-se en el servei públic de referència en la comprensió de tota la informació d’interès públic que des de les Administracions s’ofereix a la ciutadania.

El Govern espanyol, dins el paquet d’inversions procedents dels Fons de Recuperació Next Generation EU, ha destinat una financiació de 550.000 euros per a la seva creació, que serà impulsada per Plena Inclusió Espanya i les seves organitzacions membre, com a reconeixement a la seva experiència durant dècades en el camp de l’accessibilitat cognitiva.

anunci guies d'arrel

Això suposa un important avenç en el compliment del dret a l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, recollit com a principi general a la Convenció de l’ONU sobre drets de les persones amb discapacitat, i ampliat als seus articles 9 i 21. La inversió ara ratificada pel Govern per a aquest centre, compleix també el “Pla Espanya País Accessible” (C22.I3) en el seu objectiu 326, que proposa “Desenvolupar projectes de millora de l’accessibilitat des d’una perspectiva integral”.

Al Reial Decret 670/2022 sobre la matèria publicat pel BOE, el mateix Govern reconeix que “l’accessibilitat cognitiva ha estat objecte d’una menor atenció, i hi ha un gran desconeixement sobre aquesta. Així doncs, -continua-, un dels reptes pendents és conscienciar la societat que les alteracions en les funcions cognitives necessiten tanta o més comprensió i implicació que per a les alteracions en les funcions de caràcter merament físic, cosa que s’ha de reflectir en la assumpció que les persones afectades necessiten també entorns i productes comprensibles, així com el personal de suport necessari”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content