Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciDependènciaPlena Inclusió avala la proposta de l’Acord d’Acreditació del Sistema de Dependència...

Plena Inclusió avala la proposta de l’Acord d’Acreditació del Sistema de Dependència però reclama els recursos que el garanteixin

persona grans necessitats de suport dependencia
Persona amb grans necessitats de suport // Foto: Plena Inclusió

Plena inclusió Espanya, confederació que agrupa 950 associacions que donen suport a 150.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (autisme, síndrome de Down i paràlisi cerebral) ha reconegut que el contingut de l’esborrany sobre “L’Acord d’Acreditació del Sistema de la Dependència” que s’està debatent dins el Consell Territorial de Drets Socials, incorpora bona part dels elements que la confederació porta reivindicant durant anys.

Moltes d’aquestes propostes es recullen en la publicació de Plena Inclusió ‘Apoyos 2030’. Però sobretot destaquen cinc claus necessàries per progressar en un canvi real, que permeti una autèntica aproximació cap a un nou model de suports i cures que garanteixi serveis de qualitat centrats en les persones i les seves famílies en contextos comunitaris:

Banner 300x250px EnBucle3
  • La defensa d’un sistema basat en els drets i la capacitat de decisió de les persones, des d’un enfocament de personalització, presa de decisions i suports d’alta qualitat. I ha d’incloure el reconeixement del dret a triar des del projecte de vida a la comunitat d’origen i amb suficiència d’ingressos per a tota la ciutadania.
  • Forts lideratges, consensos i participació de les entitats socials representatives. Promoure processos d’acord i impuls de les administracions competents que facin possible una política estable que eviti vaivens en una estratègia que requereix, si més no, una dècada d’implantació. Incloure sempre en la governança les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com de les persones grans.
  • Marcs legislatius. Promoure legislació i normativa capaç de respondre a la dinàmica i flexibilitat que defineixen els projectes de vida, garanteixin l’accessibilitat, l’eliminació de llistes d’espera, els copagaments i la participació dels ciutadans i ciutadanes.
  • Innovació i qualitat. Construir un marc d’aprenentatge, innovació i promoció de l’excel·lència del sistema. Promoure un sector atractiu i dignificat. Donar suport a la seva digitalització i contribució a la cura del planeta. Generar un sistema de macroindicadors que monitoritzin l’avenç. Promoure un sistema de seguretat en el finançament davant de les fluctuacions i crisis econòmiques com l’actual.
  • Pla d’inversió. Assegurar un sistema de finançament i un pla d’inversió que faci creïble la implementació d’aquest canvi de model.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content