Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciDiscapacitatLa consellera Cervera advoca per la creació d’un nou model d’atenció a...

La consellera Cervera advoca per la creació d’un nou model d’atenció a l’autonomia de les persones amb discapacitat

La titular de Drets Socials també es compromet a culminar el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat

violant cervera anunciant nou model atencio persones amb discapacitat
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant la compareixença // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera ha explicat en una compareixença, que advoca per la creació d’un nou model d’atenció a l’autonomia personal, adreçat tant a les persones grans, com a les persones amb discapacitat o a les persones amb problemes de salut mental o addiccions. Aquest model es fonamenta en una atenció personalitzada a través d’un professional social de referència; un nou model d’atenció domiciliària; la flexibilització dels serveis i la implementació d’un nou model d’atenció residencial.

En aquest sentit, ha anunciat en la compareixença per la creació de l’Agència Integrada Social i Sanitària, en coordinació amb el Departament de Salut i amb la participació del món local. Aquesta eina gestora ha de garantir:

banner flyer interpersonas
  • Una atenció integrada que permeti seguir tot el cicle vital de la persona, desenvolupar el seu projecte de vida i millorar l’experiència en l’atenció de les persones amb necessitats complexes.
  • Realitzar una planificació conjunta i disposar d’un pressupost unificat per tal d’alinear les estratègies i els serveis sanitaris i socials.
  • Superar la fragmentació dels processos d’atenció i facilitar la transició entre serveis.
  • Optimitzar recursos i generar sinèrgies.
  • Facilitar la compartició d’instruments entre els professionals, com els sistemes d’informació o els protocols conjunts.

Cervera ha exposat que el Pla de Rescat Social, inclòs en l’Acord de Govern, per fer front a les derivades de la pandèmia i iniciar la recuperació, destinarà recursos a la reducció de les llistes d’espera dels programes d’atenció a la dependència.

D’altra banda, la consellera Cervera s’ha compromès a “culminar i fer efectiu” el Pacte Nacional pels drets de les Persones amb Discapacitat, iniciat durant el mandat del President Torra conjuntament amb el sector de la discapacitat”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content