Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciRESPONSABILITAT SOCIALPla d’acció del CERMI perquè més contribuents marquin la X solidària per...

Pla d’acció del CERMI perquè més contribuents marquin la X solidària per a fins socials en l’IRPF

Coincidint amb l’inici imminent de la campanya de la Renda corresponent a l'any 2023

cartell campanya x solidària
Cartell de la campanya ‘X Solidària’ // Foto: CERMI

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), coincidint amb l’inici imminent de la campanya de l’IRPF corresponent a l’any fiscal 2023, però que es desenvolupa el 2024, va activar un any més un repertori específic d’iniciatives perquè des del món de la discapacitat i el seu entorn s’incrementi el nombre de contribuents que marquen la creu de fins d’interès social a l’impost de la renda, l’anomenada X Solidària.

El Cermi, igual que la resta de les organitzacions d’acció social, vol que cada cop més contribuents marquin la X Solidària, de manera que s’augmentin els recursos per aplicar-los a programes d’inclusió social, “en un moment crític en què les necessitats dels grups en situació de més vulnerabilitat es fan més extenses i urgents”, segons va explicar el Cermi.

El pla del Cermi persegueix que totes les persones relacionades amb el Tercer Sector de la discapacitat, afiliades i activistes, famílies, professionals, simpatitzants i voluntàries, prenguin consciència de la importància de marcar la creu en la propera declaració de la renda i que estenguin aquesta opinió entre les persones del seu entorn més proper. “Es tracta d’arribar a més potencials contribuents per capil·larització social”, va afegir.

Per això, el Cermi ha dissenyat una estratègia d’accions esglaonades de difusió, publicitat i imatge perquè aquest missatge “cali encara més en el moviment social de la discapacitat i en totes les instàncies i grups d’interès que hi tenen relació”. Per al Cermi, la presa de consciència resulta essencial perquè la X Solidària es continuï ampliant tant en contribuents que la marquen com en recaptació obtinguda per a fins socials.

Tot i que el 0,7 % de l’IRPF per a fins socials existeix des de fa més de tres dècades al sistema fiscal, el Cermi recorda que encara un elevat nombre de contribuents no marquen la X Solidària, “que no suposa cap sobreesforç tributari per a la ciutadania, per la qual cosa no es recapten tots els fons que potencialment es podrien aconseguir per destinar-los a fins socials”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content