Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALUna nova rampa accessible connectarà la Ronda Ponent amb el carrer Teide...

Una nova rampa accessible connectarà la Ronda Ponent amb el carrer Teide i el barri de Can Boada a Terrassa

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana les obres que finalitzaran d’aquí 3 mesos i mig

240321 Visita carrer Teide rampa_12
Vista del carrer Teide on se construirà la rampa accessible // Foto: Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana les obres per construir una nova rampa accessible que connectarà la Ronda de Ponent amb el carrer de Teide. Fins ara, aquests dos àmbits estaven comunicats amb un talús delimitat per voreres amb una diferència de cota d’uns 6 metres, i per altra banda, a través d’una escala de formigó, baranes metàl·liques i un replà de paviment de panot, el que suposa un recorregut poc accessible per connectar la Ronda Ponent, on hi ha una parada d’autobús urbà, amb el carrer de Teide i el barri de Can Boada.

El projecte d’obres, finançat amb fons europeus Next Generation 2, contempla la construcció d’una rampa d’1,80 metres d’amplada a tot el seu recorregut, amb alguns replans entremitjos d’1,50 metres. La rampa té un traçat recte d’1,80 metres i canvia de sentit en diversos punts. En tot el recorregut, la rampa no supera mai el 10% de pendent longitudinal i té un pendent transversal del 2% per facilitar l’evacuació de l’aigua.

El paviment de la nova rampa serà de formigó armat de 20 centímetres de gruix, sobre un llit de graves de 10 centímetres. Estarà delimitada per vorades prefabricades de formigó. A més, es preveu la construcció d’una cuneta al peu del talús per canalitzar l’aigua de les pluges i evitar que afecti la rampa.

El projecte també inclou la instal·lació d’una nova xarxa d’enllumenat amb fanals LED, una nova xarxa de reg i la plantació de vegetació amb una capa de terra vegetal amb manta de coco degradable.

S’ha vetllat perquè els materials utilitzats siguin ecològics i reciclats sempre que sigui possible. Per exemple, es farà servir formigó reciclat en les bases i els drenatges.

La inversió total del projecte ascendeix a 331.540 euros (IVA inclòs), i s’estima que les obres finalitzaran en 3 mesos i mig.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content