Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDESTACADESEl Govern i les entitats socials analitzen els desafiaments derivats de la...

El Govern i les entitats socials analitzen els desafiaments derivats de la falta de pressupostos per al 2024

En una trobada entre La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, La Confederació i el Departament de Drets Socials

Parlament de Catalunya no va aprovar els pressupostos per al 2024
La no aprovació dels pressupostos al Parlament ha portat a la convocatòria d’eleccions anticipades // Foto: Wikimèdia Commons

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya han mantingut una reunió clau per analitzar les conseqüències de la no aprovació del projecte de pressupostos previstos per a l’any en curs.

Durant la trobada, les tres parts han identificat diversos punts d’interès dels que han fet difusió a través d’un comunicat conjunt. Aquest són els qautre punts en que es van posar d’acord:

En primer lloc, els pressupostos del 2024 representaven una oportunitat favorable per continuar expandint el desenvolupament de polítiques socials tan necessàries per a la regió. Especialment per abordar la pobresa estructural, millorar els serveis socials d’atenció a les persones i avançar cap a la creació d’un sistema de serveis socials català basat en la qualitat.

En segon lloc, el Govern de Catalunya, i en particular, el Departament de Drets Socials, reconeix que la falta de pressupostos posa en perill alguns dels compromisos i necessitats socials acordades entre el Govern i les entitats socials. Tot i això, es compromet a continuar treballant incansablement per complir amb els compromisos adquirits prèviament amb el sector social del país. Això inclou mantenir actives les taules tècniques de revisió de la Cartera de Serveis Socials, continuar avançant en el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital i la gestió integrada amb la Renda Garantida de Ciutadania, així com continuar treballant en la definició de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil, entre d’altres aspectes. A més, pel que fa a la sostenibilitat de les entitats com a vertebradores i garantidores també dels drets de les persones, es continuarà treballant per obtenir el desglossament de costos dels serveis i avançar cap a l’equiparació salarial dels professionals del sector, entre altres mesures.

En tercer lloc, en l’àmbit legislatiu, les tres parts lamenten que la dissolució del Parlament de Catalunya hagi tingut lloc sense que s’hagi culminat l’aprovació d’iniciatives legislatives rellevants per al sector social. Especialment, la proposició de Llei del Tercer Sector Social; la proposició de llei de modificació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania; la proposició de Llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme; i el recentment aprovat projecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària pel Govern. Es constata la necessitat de totes aquestes iniciatives legislatives i es confia en què la seva tramitació i aprovació es reprenen el més aviat possible en la propera legislatura.

En quart lloc, també es valora positivament el procés de redacció de l’Avantprojecte de llei d’instruments de provisió del sistema de serveis socials de Catalunya, els treballs del qual ja han conclòs i que el Govern havia d’aprovar de manera imminent per continuar la seva tramitació al Parlament. No obstant això, es lamenta que el text normatiu s’hagi vist aturat i es confia en què tan aviat com sigui possible es repreni la seva tramitació, juntament amb totes aquestes iniciatives legislatives.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content