Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciSalut MentalPere Aragonès: “Des del Govern estem plenament compromesos amb la salut mental”

Pere Aragonès: “Des del Govern estem plenament compromesos amb la salut mental”

El president de la Generalitat participa en l’acte commemoratiu del 25è aniversari de Salut Mental Catalunya

pere aragonès acte 25 aniversari salut mental catalunya
Pere Aragonès durant l’acte del 25è aniversari de Salut Mental Catalunya // Foto: gencat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va remarcar ahir tarda que des del Govern “estem plenament compromesos amb la salut mental”, que, va dir, “és la pandèmia que ve darrera de la Covid 19”. En aquesta línia va situar el Pacte Nacional per la Salut Mental, en què està treballant l’Executiu i que “està dirigit a tota la ciutadania per millorar el benestar emocional de tothom”.

Pere Aragonès va pronunciar aquestes paraules durant l’acte commemoratiu del 25è aniversari de Salut Mental Catalunya, que es va fer al CaixaForum de Barcelona i que va comptar també amb la participació del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i de la presidenta d’SMC, Enriqueta Vidal, entre d’altres. En l’acte també es va commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental 2021, que se celebra diumenge vinent i que el president va assenyalar que “ha de servir per posar aquest àmbit al centre de la discussió política”.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu va anunciar que “incorporarem 150 referents de benestar emocional a l’atenció primària”, en el marc d’un projecte de benestar social i salut comunitària impulsat pel Departament de Salut per “incrementar i millorar la promoció i prevenció del benestar emocional, millorar el coneixement i la intervenció precoç dels factors psicosocials de la comunitat, i, sobretot, reduir la medicalització”.

El president també va recordar que s’incrementarà en 80 milions d’euros el pressupost de la xarxa de salut mental, tal com va anunciar durant el debat de política general.

En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu també va posar de relleu el compromís del Govern a “continuar lluitant contra l’estigma; consolidar noves polítiques d’ocupació i inserció laboral de persones amb necessitats específiques per salut mental, i reforçar l’atenció a la salut mental durant l’etapa escolar ampliant el programa Salut Escola, inclòs al Pla de Govern”.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també va assegurar que la salut mental és “una prioritat”. I va afegir que “hem de fer un esforç i treballar per potenciar l’autonomia de les persones i fer possible la seva recuperació i inserció social”. Per això va insistir en la importància de treballar transversalment, amb diferents departaments del Govern, pel Pacte per a la Salut Mental.

El conseller Argimon també va voler destacar la tasca que s’està fent des del Departament de Salut amb programes de promoció i prevenció dels problemes de salut mental i les addiccions; la transformació de l’atenció als infants i joves com a àmbit prioritari i d’especial rellevància; el reforç de l’atenció a la salut mental des de l’atenció primària; o l’orientació comunitària i proactiva dels serveis de salut mental per aconseguir la recuperació i la inserció social de les persones amb trastorns mentals greus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content