Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDestacadesEntitats catalanes de la paràlisi cerebral se sumen a la campanya ‘168...

Entitats catalanes de la paràlisi cerebral se sumen a la campanya ‘168 hores a la setmana. Tota l’estona. Tota la vida’

Llançada pel moviment ASPACE-FEPCCAT amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebrals

necessitats suport persones paralisi cerebral
A Catalunya hi viuen 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat // Foto: Associació Esclat

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Paràlisi Cerebral, que se celebra aquest 6 d’octubre, el moviment ASPACEFEPCCAT ha llançat la campanya “168 hores a la setmana. Tota l’estona. Tota la vida”, per evidenciar aquestes necessitats de suport i donar a conèixer com les afronten les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies. Amb la campanya, també es vol sensibilitzar que, amb els suport suficients i adequats, qualsevol persona pot participar i exercir els seus drets.

A Catalunya, diverses entitats que donen suport a les persones amb paràlisi cerebral, s’han sumat a aquesta campanya. Així, la Fundació el Maresme, com a entitat Aspace, ha estat una de les entitats col·laboradores del grup de comunicació de la campanya, que inclou un documental i una campanya a les xarxes socials a nivell estatal. A través del hashtag #168horas, es proposa a la ciutadania fer-se una fotografia tipus selfi amb un rellotge juntament amb un text que assenyali la importància dels suports per a la vida de la majoria de persones amb paràlisi cerebral i pujar-la a les xarxes socials.A Catalunya hi viuen 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. La gran majoria necessiten molts suports d’altres persones cada dia, matí, tarda i nit. 

Al Centre Diürn d’Atenció Especialitzada (CAE) i residència Llar Santa Maria de la Fundació el Maresme ofereix una assistència centrada en les necessitats de les persones i en el manteniment de les seves capacitats, combinant la vessant més assistencial (potenciant l’autonomia personal i la col·laboració en les activitats bàsiques de la vida diària) amb un treball més pedagògic, terapèutic i rehabilitador. Es prioritzen, també, les dinàmiques grupals i cooperatives i s’entén la persona amb discapacitat intel·lectual com a subjecte amb possibilitats de realització tant a nivell relacional com social i creatiu.

D’altre banda, l’Associació Esclat, com a membre de la FEPCCAT i també com a part de les 85 entitats de la Confederació Aspace, també s’ha sumat a la campanya “168 hores a la setmana. Tota l’estona. Tota la vida”.

A més, amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Paràlisi Cerebral, ha elaborat un manifest demanant posant en el centre les persones que viuen amb grans necessitats de suport, i demanar per a elles i les seves famílies:

  • El reconeixement de l’existència d’aquest col·lectiu, la seva pluridiscapacitat, les seves necessitats d’atenció específiques i el seu dret a participar.
  • L’augment dels recursos socials i econòmics per les famílies fins a alleugerir la pressió emocional i econòmica que suporten.
  • L’ampliació de places en totes les modalitats de centres i serveis d’atenció, suports i cures, per donar resposta a tot el cicle de desenvolupament vital. El finançament d’aquests recursos ha de ser l’adequat i provenir de fons públics per no comprometre la seva viabilitat i evitar que el seu cost recaigui en les famílies.
  • La promoció de l’accessibilitat universal a tots els àmbits de la societat, donen especial impuls a l’accessibilitat cognitiva.
  • El desenvolupament normatiu a nivell estatal de la figura de l’assistent personal, dotant-la del nombre d’hores suficients i diferenciant-la d’altres que ofereixen cures. fent-la també compatible amb altres prestacions.
  • L’impuls d’accions positives per eliminar la discriminació interseccional contra la dona amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES